Sivas'ın Suşehri ilçesinde 20 iş yeri, 3 okul ve bir umumi tuvaletten para ve sigara çaldığı iddia edilen 3 kişiden 2'si Sivas'ta yakalandı.
İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, makamında düzenlediği toplantıda, "Biliyorsunuz önceki gün gece ilçemizde hiç istemediğimiz bir olay oldu. Suşehrimize uygun olmayan, yakışmayan, bizi de üzen 20'ye yakın iş yerimizde hırsızlık olayı meydana geldi. Önceki gün gece saat 24.00 civarlarında başlayan hırsızlık olayları, saat 04.30 civarında bitmiştir. Biz gün içerisinde bu olayın üzerine çok düştük. Bu olayı 10 saat içerisinde çözmemiz lazım diye kararlaştırdık. Bunu İl Emniyet Müdürümüze de söz verdik" dedi.
Olayın üzerinden 12 saat geçmeden hırsızlık olayını, ilçedeki iş yerleri ve kamu kurumlarında bulunan kameraların incelenmesi sonucu çözdüklerini belirten İratcı, şöyle devam etti:
"Üzerinden 12 saat geçmeden olayı arkadaşlarımız aydınlatmıştır. Polis memuru arkadaşlarımızla birlikte ilk başta 100 araç üzerinden tarama yaptırarak bu çalışmayı 2 araca kadar indirdik. Bu araçlardan birisi İstanbul ve diğeri Sivas'ta bir şirkete aitti ve kiralanmıştı. Sivas merkezden kiralanmış olan araç bizim profilimize daha uygundu ve bu araç üzerinde hareket ettik. Akşam saatlerinde aracın plakasını 58 TK 125 olarak tespit ettik. GPS cihazından yola çıkarak aracın olay günü saat 20.41'de Sivas ilinden çıktığı, yaklaşık 1 saat içerisinde ilçemize geldiği ve şahısların keşiflerini yaptıktan sonra gece saat 24.00-04.30 arasında eylemlerini gerçekleştirip saat 06.37'de tekrar Sivas il merkezine girdiğini tespit ettik. Bu aracın GPS kayıtlarına göre Suşehri'nde girmiş olduğu bütün iş yerleri teyit edildikten sonra, Cumhuriyet Savcılığımızın talebi doğrultusunda Sivas İl Emniyet Müdürlüğüne resmi yazı yazılarak şahısların gözaltına alınmasını istendi. İlk önce Ü.D. gözaltına alındı. Daha sonra ise Bahattin isimli şahsın gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan her iki şahıs da suçunu itiraf etti. Bizi ilgilendiren 20 adet suçtu. Bunun yanında Şarkışla ilçesinde yapılan suçu da işlediklerini itiraf etmişler. Sivas merkezinde de bir hayli suç işlediklerini söylemişler. Şu an Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tahkikatlarını yürütüyor. Ayrıca aynı şahısların Tokat ilinde çok sayıda iş yerinde de aynı suçu işledikleri tespit edildi. Toplam itibarı ile yaklaşık 70-80'e yakın faili meçhul hırsızlık suçu çözülmüş oldu."
Yakalanan şahıslardan Ü.D. isimli şahsın herhangi bir sabıkasının olmadığını söyleyen İratcı, "Araç kiralama işlemleri Ü.D. isimli şahıs tarafından yapılmış. Yakalanan diğer şahsın hırsızlıktan sabıkası bulunmaktadır. Aynı olayla ilgili B.K. isimli şahsın da yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda gece, gündüz demeden çalışan personelimi kutluyorum" diye konuştu.
İratcı, ilçedeki iş yerlerinden alınan güvenlik kamerası görüntülerini de basınla paylaştı.
(SY-TB-ZB-GS-Y)

05.01.2013 15:54:47 TSI

Editör: Wan Haber