Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun organizasyonunda başlatılan Düşünce Tarihi Konferansları'nda, "Masal Babası" lakabı ile tanınan Eflatun Cem Güney tanıtıldı.
Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa; Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, İnönü Üniversitesi Türkçe Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi ve çok sayıda grup üyesi katıldı.
"Masal Babası" lakabı ile bilinen Eflatun Cem Güney'in hayatı ve eserlerine yönelik bugüne kadar detaylı bir çalışmanın yapılmadığını belirten Çiftlikçi, "İlimizde yetişmiş değerli bir insanın genç nesillere aktarılması büyük bir önem arz etmektedir" dedi.
Eflatun Cem Güney'in 1896 yılında Hekimhan'da doğduğunu, annesi tarafından Hekimhanlı, babası tarafından Sivas-Divriğili olduğunu ifade eden Çiftlikçi, Güney'in 7 yaşında anne ve babasının ölümünden sonra amcasının yanında kaldığını anlattı.
Eflatun Cem Güney'in 0-6 yaş döneminde Hekimhan'da bulunduğu dönemde annesinin ve çevresindeki insanların anlattığı masalları dinlediğini ve zamanla bunları kitap haline getirdiğini belirten Çiftlikçi, "Yazarımız hem bir eğitimci, hem bir yazar ve yayıncı, hem de müzecilik alanında çalışmalar yapmıştır. Eflatun Cem Güney, yaşamının her döneminde halktan bir kişi gibi yaşadığı için eserleri her kesim ve her yaş grubuna hitap etmektedir" diye konuştu.
(BK-SO-Y)

10.12.2012 18:07:15 TSI

Editör: Wan Haber