Masa Tenisi Yerel Liglerinin, Büyük Erkekler ve Büyük Bayanlar Kategorileri birinci devre yarışmaları 09 Şubat 2013 Cumartesi günü Aydın-Merkez Mimar Sinan Spor Salonunda yapıldı.
Büyük Erkekler Ligi 1.Devre yarışmalarına 12 kulübün 15 takımı, Büyük Bayanlarda da 6 kulübün 8 takımı katıldı. Erkekler liginde yaş olarak minikler kategorisinde olmalarına rağmen kendilerini yetiştirerek Büyükler kategorisinde yarışan Muzaffer Ancın Spor Kulübü takımı birinci devreyi üçüncü bitirerek çok büyük sürpriz yaptı. Sürpriz grup yarışmalarında geçen yılın üçüncüsü Aydın Belediye Spor takımını 3-2 yenmesi ile başladı. Özellikle yarışma deneyimi fazla olmayan oyuncu Vahit Koyuncu'nun Söke Belediye Spor (A) ve (B) , Aydın Ticaret Odası İlkokulu Spor Kulübü takımlarındaki rakiplerini yenmesi en büyük sürprizi oluşturdu. Sabah saat 11.30'da başlayıp saat 19:00'da biten yarışmalar sonunda Erkeklerde; Mustafa Karatay-Asil Çetinkaya-Servet Aydın-Cem Seçkin Kızıltepe'den oluşan Söke Belediye Spor Kulübü (A) takımı yaptığı 6 karşılaşmayı da kazanarak ilk yarıyı namağlup lider bitirdi.
Bayanlar kategorilerinde yıllardır başa baş mücadeleleri devam etmekte olan Osmanbükü Spor Kulübü ile Işıklı Demirspor Kulüpleri arasındaki rekabet Büyük Bayanlar Ligi 1. devre yarışmalarında da kıran kırana oldu. Geçen yılın Şampiyonu Osmanbükü Spor Kulübü (A) takımı ilk devre yarışmalarında Işıklı Demirspor Kulübü (A) takımına 3-1 yenilerek ilk devreyi ikinci bitirdi. Yaptığı 6 maçı da alan Buse Yorgancı-Nuray Yamak-Serpil Özçineli'den oluşan Işıklı Demirspor (A) takımı ilk devreyi nağmalup lider bitirdi. Bayanlar kategorisinde 2001 doğumlu sporculardan oluşan ASTAŞ Spor Kulübü takımı da önümüzdeki yıllarda Osmanbükü Spor Kulübü ile Işıklı Demir Spor Kulübü arasındaki ikili rekabete 3. kulüp olarak katılacak gibi görünüyor.
Yarışmalar sonucunda genel sıralama şöyle oluştu:
ERKEKLERDE; 1. Söke Belediye Spor Kulübü (A) Takımı, 2. Ticaret Odası İlköğretim Okulu Spor Kulübü Takımı, 3. Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Spor Kulübü Takımı, 4. Söke Belediye Spor Kulübü (B) Takımı, 5. Aydın Belediye Spor Kulübü Takımı, 6. Nazilli Yıldızgücü Spor Kulübü Takımı, 7. Kuşadası Amatör Gençlik Spor Kulübü (A)Takımı, 8. DSİ Spor Kulübü (B)Takımı, 9. Yılmaz Spor Kulübü Takımı, 10.Osmanbükü Spor Kulübü takımı, 11. Kuşadası Amatör Gençlik Spor Kulübü (B)Takımı, 12. Köşk Belediye Doğan Spor Kulübü Takımı, 13,DSİ Spor Kulübü (A) takımı, 14. Işıklı Demirspor Kulübü takımı, 15. Kuşadası Ada Doğanspor Kulübü takımı.
BAYANLARDA; 1. Işıklı Demirspor Kulübü (A) takımı, 2. Osmanbükü Spor Kulübü (A) takımı, 3. ASTAŞ Spor Kulübü takımı, 4. Nazilli Belediye Spor Kulübü takımı, 5. Yılmaz Spor Kulübü takımı, 6. Kuşadası Amatör Gençlik Spor Kulübü takımı, 7. Işıklı Demirspor Kulübü (B) takımı, 8. Osmanbükü Spor Kulübü (B) takımı.
Masa Tenisi Büyük Erkekler ve Büyük Bayanlar Yerel Liglerinin ikinci devre yarışmaları 28 Nisan 2013 tarihinde yapılacak. 2012-2013 Masa Tenisi Yerel Ligleri 03 Mart 2013 tarihinde KIZ ve Erkek olarak Küçükler Ligleri 1. Devre yarışmaları ile devam edecek. Küçükler Liglerinde 2000 ve daha sonraki yıllar doğumlu olan sporculardan oluşan takımlar yarışacaklar.
(LT-MB-İK)

11.02.2013 12:29:57 TSI

Editör: Wan Haber