Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 2008 yılının Şubat ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ermeni asıllı 25 yaşındaki Artur Dokoyan için kazanın meydana geldiği yerde bir anma töreni düzenlendi.
Ailesiyle Marmaris'te yaşayan ve dövmecilik yaparak geçimini sağlayan Artur Dokoyan, 13 Şubat 2008'de motosikletiyle Yeniyol Caddesi'nde seyrederken bir minibüsün çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. Kazanın beşinci yıldönümünde, Artur Dokoyan'ın ailesi ve Türk arkadaşları, kazanın yaşandığı Yeniyol Caddesi üzerindeki akaryakıt istasyonu önünde bu yıl da anma gerçekleştirdi. Ermeni gencin annesi Susanna Margaryan, yaptığı açıklamada, kazadan 19 gün sonra oğlunun ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen sürücünün mahkeme tarafından serbest bırakıldığını söyledi.
Margaryan, "Bu zor süreç 2 yıl sürdü. Hakim bir gencin hayatını ve annesi ile kardeşlerinin acılarını hiçe sayarak vicdana sığmayan bir karar aldı. En düşük sınırdan 2 yıl 4 ay ceza verildi. Bu da günlük 20 liradan 18 ay taksitle toplam 18 bin lira para cezasına çevrildi. Temyize gittik, 3 yıldır dosyamız Yargıtay'da bekliyor" dedi. Margaryan, bir buçuk ay önce aleyhime açılmış olan davanın sonuçlandığını ve 100 gün hapis cezası verildiğini belirtti. Margaryan, "Günlük 20 lira karşılığında para cezasına çevrildi. Bu nasıl bir adalettir. Bir can gitti cezası günlük 20 lira, acılı bir anne iki cam kırmış o da günlük 20 lira. Oğlumu öldüren 18 gün hapiste yattı, annesi ise 100 gün hapis yatacak. Ben son nefesime kadar bu mücadeleyi sürdüreceğim. Tek yaşama nedenim bu. Gerekirse tüm dünyaya sesimi duyuracağım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi. Bu parayı ödemeyeceğini ve hapse gireceğini kaydeden Margaryan, "Yaptığım şeyin arkasındayım" dedi.
Göz yaşları içerisinde yaşadıklarını anlatan Margaryan sözlerini şu şekilde tamamladı: Yasalar herkes için eşitse benim için de aynı şeyler uygulansın. Anneler ağlamasın ben burada ağlıyorum. Lütfen artık benim göz yaşlarımı dindirin. Geç de olsa trafik canavarına hak ettiği cezayı verin" dedi.
(BG-MB-İK)

30.01.2013 12:37:35 TSI

Editör: Wan Haber