Marmaris'te gruplar oluşturan kadınlar müzik eşliğinde dans edip kadına şiddeti 'sende bir ol' etkinliğiyle protesto etti.
Dünyanın farklı kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, kadına şiddete karşı olan kadın ve erkekler protestolarını dans ederek ortaya koydu. Marmaris'te ise Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteğiyle 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda gruplar oluşturan kadınlar, öğle saatlerinde hep birlikte dans etmeye başladı. Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikle "kadına şiddete son" çağrısı yapıldı. Dans gösterisine Datça'dan gelen kadınlar da katıldı.
Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Madran, dünyada her 3 kadından birinin şiddet gördüğünü söyledi. Dünya çapında 1 milyar kadının şiddet görmesini izlemek istemedikleri için 14 Şubatta sınır ötesi bir birliktelikle dünyada kadına şiddete dans ederek tepki gösterdiklerini ifade eden Madran, şunları kaydetti: "Yeryüzünde her 3 kadından biri dayak, tecavüz, taciz, recim gibi şiddete maruz kalıyor. Kadına şiddete 'hayır' demek için, bu şiddete bir son vermek ve bu insanlık ayıbına, çığlığa dikkati çekmek için dans ediyoruz. Bu etkinlik 160 ülkenin kadınları tarafından hayata geçiriliyor. Artık kadına şiddete son verilmesini istiyoruz. Kadınlarımızın sokaklarda şiddete maruz kalarak darp edilmesini istemiyoruz. Artık cezalar arttırılsın" dedi.
Marmaris Yalı Lions Kulübü Başkanı Sacide Yayın ise kadınlara şiddete artık son demek istediklerini belirterek, "Kadınlara yapılan eziyetlere, zulme hayır diyoruz. Kadınlar baş tacı olmalıdır" dedi.
(BG-MB-İK)

14.02.2013 15:51:50 TSI

Editör: Wan Haber