Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi, 2012 yılında Marmaris Tarım İlçe Müdürlüğü olarak yapılan gıda denetimleri hakkında bilgi verdi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi yaptığı açıklamada, "Marmaris'te yaklaşık 1300 işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerden 1017 tanesi denetlenmiştir. 133 tane numune alınmıştır. 38 adet idari para cezası uygulanmıştır. Bu denetlemelerimiz işletmeler üzerinde olumsuzluklarını düzeltmek için yıldırıcı olmaktadır" dedi.
2013 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Çiftçi, "2013 yılında çalışmalarımız daha organize bir şekilde devam edecek. Özellikle otel, restoran ve fırınlar üzerinde gıdayla ilgili bütün üretim, depolama ve satış yerlerini yönelik denetimlerimiz ciddi şekilde devam edecektir. Marmaris'e yakışan gıda satış ve tüketim yerlerinin oluşması için her türlü çabayı gece gündüz demeden sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
"RUHSATSIZ İŞ YERLERİNE UYARI"
Çiftçi, ruhsatsız iş yerlerinin ruhsat almak için başvuruda bulunmaları gerektiğini belirterek, "İşletmelerin kayıt altına alınması için gerekli yazılar yazıldı. Muhtarlıklarımız ve belediyelerimiz olsun bu konuda esnafı ciddi şekilde uyarıyorlar. Günde en az 20-30 kişi başvuruda bulunarak kayıt yaptırıyorlar. Kalan işletmelerin bir an önce kayıt yaptırmaları gerekiyor. Aksi takdirde ciddi cezalar bulunmakta. İş yeri kapatmaya kadar idari işlemler uygulanmaktadır" ifadelerini kullandı..
(BG-SK-İK)

04.02.2013 15:57:43 TSI

Editör: Wan Haber