Marmaris'te bir banka şubesi engelli vatandaşların işlemlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi için banka girişine engelli rampası ve kaymayan zemin yaptırdı.
Banka şubesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Kamu-En-Der (Kamuda Çalışan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar engelli vatandaşların işlemlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştireceğini belirtti. Tekerlekli sandalyeyle engelli rampasında ve kaymayan zeminde bir sürüş gerçekleştiren Hasar, Bankanın Marmaris Şubesine engelli vatandaşlara yönelik yapılan bu uygulamadan dolayı teşekkür etti.
Hasar yaptığı açıklamada, "Derneğimiz adına görüştüğümüz engelli yurttaşlarımızın fiziki ve mimari düzenlemeleri erişilebilir, ulaşılabilir ve kaygan zemini ortadan kaldırılması konusunda talebimizi dikkate alan ve görüşmemizden hemen sonra harekete geçerek bu şartları hazırlayan Deniz Bank Marmaris Şubesi Müdürü İbrahim Aydınlık'a teşekkür ediyorum. Yaşadığımız ve seyahat ettiğimiz kentlerde karşımıza çıkan en büyük engellerden biri de kamu ve özel kurumların biz engelli bireyler için mimari ve fiziki düzenlemenin olmadığını görmekteyiz. Banka şubeleri engellilere uygun olmayan yeni yaptığı ATM'lerde bile engelli vatandaşlarımızı düşünmediğini görüyoruz. Deniz Bank Marmaris Şubesi engelli konusunda duyarlılık göstererek engelli bireylerin rahat bir şekilde hiçbir engele takılmadan hizmet almalarını sağlamıştır" dedi.
"YAŞADIĞIMIZ ŞEHİRDE ENGELSİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Hasar, engellilerin günlük hayattaki zorlukları aşması için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü belirterek, 'Yaşadığımız şehirde engelsiz yaşamak istiyoruz' dedi. Kentlerde özellikle resmi ve özel dairelerin engelsiz hale gelmesi gerektiğini belirten Hasar sözlerini şöyle tamamladı, "Yerel yöneticiler alt yapıyı, kaldırımları, toplu taşıma araçlarını, kapalı alanları düzenlemeleri için ve yapanla yapmayanın ayırt edilebilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı Denetleme Grupları oluşturdu. Cezalar Temmuz 2013'te başlıyor. 1 yıllık süre dolduğunda engelliler için fiziki ve mimari düzenleme yapmayan belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları tazminat ödemek zorunda kalacaklar" dedi.
Deniz Bank Marmaris Şube Müdürü Müdürü İbrahim aydınlık Türkiye'de 8.5 milyon engelli vatandaş olduğunu belirterek, "Engelli vatandaşımızın önündeki engelleri kaldırmak hepimizin görevidir. Engellilerin rahatını sağlamak, hayatını kolaylaştırmak, onların hayatın içerisine almak gelişmişlik düzeyinin göstergesidir. Ancak bu şekilde ülkemizdeki refahı arttırmamız mümkün olacaktır. Deniz Bank Marmaris Şubesi olarak bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Engellilerin şubemize giriş-çıkışını kolaylaştırmak adına bazı düzenlemeler yaptık. Umarım diğer kurumlara da örnek bir uygulama olur" dedi.
Konuşmaların ardından Kamu-En-Der Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Deniz Bank Marmaris Şubesi Müdürü İbrahim Aydınlık'a plaket verdi.
(BG-MB-İK)

12.02.2013 15:44:34 TSI

Editör: Wan Haber