Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, 'Emlak Danışmanlığı' kurslarının başladığını belirtti.
Emlak Danışmanlığı kursları hakkında bilgi veren Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kenan Akkuş bu mesleği yasal yollarla ve daha bilinçli bir hale getirmek için kurs açtıklarını dile getirdi.
Marmaris'te yasal şekilde bu mesleği icraat etmek isteyen kişileri kurslara davet eden Başkan Akkuş, emlak danışmanlığı kursunu açtıklarının altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Emlak Danışmanlığı Mesleği geçmişten bugüne kadar, Komisyoncu, Simsar, Tellal, Acente, Emlakçı isimleri adı altında, TTK ve Borçlar Yasası'ndaki yetersiz düzenlemelere bağlı olarak çalışmıştır. Yetersiz düzenlemeler Mesleğin toplumdaki saygınlığı zedelemektedir. Çünkü kurallara bağlanmamış, denetimi olmayan, ehil kişilerce icra edilmeyen, Emlak Danışmanlığı mesleği ve bu mesleği yapanlar toplumda, tutarlı, kişilikli, güvenilir kişiler olarak görülmemektedir. Emlak Danışmanlığı Mesleğini icra edenler, bu olumsuz görüntüden kurtulmak için, DernekleriniOdalarını ve ulusal boyutta birleşerek, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu'nu kurmuşlardır"
Akkuş, Emlak Danışmanlığı Kurslarının; 09 Ocak 2013 23 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak olup, kurs başlama saatinin saat 18 olduğunu söyledi. Akkuş, "Kurs toplam 120 saattir. Emlak Danışmanlığı Kursu'nu başarı ile bitirip alacağınız, Emlak Danışmanlığı Kursu Sertifikası ile yeni bir meslek sahibi olacaksınız. Emlak Danışmanlığı Mesleğini bu sertifika ile yapabileceksiniz. Bu eğitim programına katılarak emlak danışmanlığını meslek olarak seçtiğiniz için siz değerli meslekdaşlarıma teşekkür ediyor katılmış olduğunuz eğitim programında başarılar diliyorum" dedi.
(BG-MB-İK)

09.01.2013 16:57:32 TSI

Editör: Wan Haber