Antalya Şefler Birliği ve Antalya Fuarcılık ve Yatırım A.Ş. işbirliğinde Antalya'da 5'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'na katılan Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği, yarışmadan madalya ile döndü. 20 kişilik ekip ve üç dalda yarışmaya katılan GEMAD üyeleri yöresel yemekler ile yarıştı.
Beş yıldızlı 40'a yakın otel ve yurt içi ile yurt dışından çok sayıda şefin katıldığı ve 10 kategoride düzenlenen mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine büyük katkı sağlayan "Michelin" yıldızına sahip 11 şef jüri üyeliği yaptı. Yarışma sonunda dereceye giren Güney Ege Aşçılar Derneği üyeleri kupa ve madalyaları ile Marmaris'e döndüler.
GEMAD Başkanı Alaaddin Çağlar yaptığı konuşmada, "Marmaris'ten 20 kişilik bir grup ile yarışmaya gittik. 5. Uluslararası Antalya Altın Kep yarışmasına 3 dalda katıldık. Mustafa Alaşan genç aşçılarımızı temsil ederken, ikincilik kazandı. Organik ürünler kullanarak Marmaris'imizin yöresel yemeklerini tanıtımıyla beraber bu güzel sunumlarımızla beraber bilgi birikimimizi ortaya koyduk. İleriki yarışmalarda daha hırslı, daha güçlü, daha başarılı bir ekip ile katılmaya devam edeceğiz" dedi.
Yusuf Tezcan'da yaptığı açıklamada, "5. Uluslararası Antalya Altın Kep yarışmasında iyi bir derece ile Marmaris'e döndük. Marmaris'imizin yöresel yemeklerinden kavrulmuş Ege otları ile ana yemeğimiz yedi baharlı Levrek balığı yaptık. Tatlı olarak da cennet elması pestili eşliğinde dağ çileklerini sunduk. Marmaris'imize özgün yemekleri ile beraber tanıtım yaptığımız için çok mutluyuz. Marmaris'imizi tanıtmak için yöresel yemeklerimizi öne çıkarttık. Bu yarışma için on beş gün hazırlık çalışması yaptık. Dünyanın incisi Marmaris'e kupa ile döndük" dedi.
Mustafa Alaşan yarışma ve aldığı derece ile ilgili şunları söyledi. "5. Uluslararası Antalya Altın Kep yarışmasına genç şefler kategorisinde katıldım. Altı yıldır profesyonel aşçı olarak mesleğimi sürdürüyorum. Güney Ege Aşçılar Derneği ile birlikte bu yarışmaya gittik. Yarışmada Ege sularında çıkan Çintar mantarlı Dülger balığı yaptım. Hem derneğimiz adına hem de kendimizi geliştirmek anlamında güzel bir yarışma oldu. Bu tür yarışmalara katılarak Marmaris'imizi tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.
(BT-İK)

06.02.2013 11:47:54 TSI

Editör: Wan Haber