Eşsiz güzelliklere sahip Marmaris koylarını tanıtmak için Marmaris Deniz Ticaret Odası ve Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOD) iş birliğiyle 'Koylarımız' konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek.
Marmaris Deniz Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen basın toplantıda Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, MARFOD üyesi Şiir Dürüst ve Koray Ürkmez düzenlenecek yarışma hakkında bilgi verdi. Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı öncesinde böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtti. Mengi, Marmaris koylarını daha iyi tanıtmak için MARFOD'la birlikte 'Koylarımız' konulu bir fotoğraf yarışması düzenleyerek dereceye giren fotoğrafları sergileyeceklerini belirtti.
MARFOD üyelerinden Koray Ürkmez yapılacak olan yarışma ve katılım şartları hakkında bilgi verdi. Ürkmez yarışmaya katılım şartlarını şu şekilde sıraladı: "Başvurular en geç 21 Haziran 2013 tarihi mesai bitimine kadar Marmaris Deniz Ticaret Odasına yapılacaktır. Yarışmaya Marmaris başta olmak üzere Marmaris'e bağlı köy ve beldelerde çekilen fotoğraflar katılabilecek. Seçici kurul ve onların birince derece yakınları dışında herkes katılabilecek. Yarışma renkli baskı dalında olup, yarışmacılar en fazla 5 eserle katılabilecek. Bilgisayarda fotoğrafların asıl görüntüsü değiştirilerek elde edilmiş eserler değerlendirilmeye alınmayacak. Yazıcı çıktısı fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Sayısal ortamda yaratılmış, sonradan üzerinde oynama yapılmış görüntünün doğadaki renklerini değiştirecek filtre kullanılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğrafların fotoğraf kağıdına basılmış olması gerekmektedir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin kısa kenarı 30 cm, uzun kenarı 40 cm olmalıdır. Baskıların çerçevesiz ve paspartusuz olması gerekmektedir. Ayrıca fotoğrafların CD'ye kopyalanarak aynı zarf içerisinde gönderilmesi gerekmektedir. Eserlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yapıştırılacak etikete, başvuru sahibinin adı, soyadı, telefon numarası ve esere verdiği isim yazılmalıdır. Gönderilen eserler titizlikle korunacaktır. Ödül alanlar 1 Temmuz 2013 tarihinde ilan edilecektir" dedi.
Öte yandan Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi yarışmada 1. Olan eserin sahibine mavi tur 2.'ye fotoğraf makinesi 3.'ye de tablet bilgisayar verileceğini söyledi.
(BG-İK)

12.02.2013 15:23:04 TSI

Editör: Wan Haber