Tarihinin en yüksek bedelli ürün alımını yapan Marmarabirlik, üretici ortaklarına 25.3 milyon lira daha ödeme yapıyor. Zeytin üreticileri, ürün bedeli alacaklarına istinaden hesaplarına yatırılan paraları 15 Şubat 2013 Cuma günü çekebilecekler.
Marmarabirlik, 2012-13 kampanyası kapsamında üretici ortaklarından aldığı ürün bedellerini ödemeye devam ediyor. Kampanya boyunca toplam 137 milyon lira değerinde 44 bin 500 ton sofralık zeytin alan ve bu bedelin yüzde 60'ını peşin ödeyen Marmarabirlik, üretici ortaklarının hesaplarına 25 milyon lira daha yatırdı.
Üretici ortakların, paralarını cuma günü hesaplarından çekebileceklerini söyleyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Asa, "25 milyon 328 bin lirayı ortaklarımızın banka hesaplarına yatırdık. Cuma günü çekebilecekler. Üreticiye kalan borcumuz ise 25 milyon 328 bin lira. Bu ödemeyi de daha önce açıkladığımız gibi 17 Mayıs'ta yapacağız" dedi.
GÜBRE DAĞITIMI SÜRÜYOR
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Asa, yüksek bedele rağmen üreticiye ödemeyi, kredi kullanmaksızın özkaynakla yaptıklarını belirterek, "Ortak üreticilerimize gübre dağıtımımız da sürüyor. Gübre dağıtımında kredi limitleri de, ortaklarımızın son üç yılda kooperatiflerine teslim ettikleri ürün miktarına göre belirleniyor" dedi.
Marmarabirlik'in gübre dağıtımı uygulamasının, kimyevi gübre piyasasına da bir denge getirdiğini kaydeden Hidayet Asa, "Talebin yoğun olduğu bir dönemde uygun fiyatla ve ürüne endeksli ödeme nedeniyle gübre fiyatlarının yükselmesini de önlemiş oluyoruz" dedi.
(BT-İHS

12.02.2013 09:59:13 TSI

Editör: Wan Haber