Yöresel zanaatı ve kültürel dokusu olan el emeğiyle yapılan dokuma eserlerin yaşatıldığı Kastamonu Valiliği El Dokumaları (KAVELDO) Atölyesi, marka haline getiriliyor.
KAVELDO'nun marka olması için Patent Enstitüsünü başvuru yapılırken tescil işlemlerinin beklendiği belirtildi. KAVELDO Müdürü Ata Erdoğdu, KAVELDO'nun bir marka haline gelmesi için Patent Enstitüsünü başvuru yaptıklarını ve yakın zamanda tescil işleminin gerçekleşeceğini söyledi. Öte yandan Erdoğru, Ocak ayı itibariyle online satışlara başladıklarını belirterek, alıcıya her türlü imkanı sağladıklarını kaydetti. Kapıda teslim ve ödeme seçeneklerinin de bulunduğunu açıklayan Erdoğdu, ürünlere ise www.kaveldo.com adresli internet sitesinden ulaşabileceklerini söyledi.
Ayrıca KAVELDO Müdürü Ata Erdoğdu, şu anda devam eden İŞKUR destekli 2 kursun bulunduğunu belirtti. Mekik dokuma ve ahşap oyma kurslarında da 30 adet kursiyer olduğunu belirten Erdoğdu, ortaya çıkan ürünlerin hem sergilendiğini hem de çeşitli alanlarda satışının yapıldığını ifade etti. Erdoğdu, yapılan çalışmaların dokuma atölyesini çok uzun ömürlü yaşatmayacağını da sözlerine ekledi.
Maddi anlamda ciddi sıkıntılarının olduğunu, bu anlamda sivil toplum kuruluşlarından ve mahalli idarelerden yardım beklediklerini dile getiren Ata Erdoğdu, aksi takdirde atölyenin kapanabileceğini kaydetti.
(Vİ-OA-Y)

21.01.2013 12:54:23 TSI

Editör: Wan Haber