Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Doğu Marmara Bölge Kalkınma Planı hazırlıkları çalışmasını Kartepe'den başlattı. Bu kapsamda belediye başkanlarına yönelik ilk ziyaretlerini Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a yapan Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü ve planlamam birimi uzmanları, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan 51 ilçedeki çalışmalarında bölgenin kalkınmasına yönelik görüş alışverişlerinde bulunacaklar.
Doğu Marmara Bölge Planının; MARKA yönetim kurulu, Kalkınma Bakanlığı ve başkanlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak önümüzdeki yıl içerisinde yürürlüğe girmesi beklenmekte. Doğu Marmara Bölge Planının hazırlık çalışmaları kapsamında belediye başkanları ile görüşen Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü ve planlama birimi uzmanları sorumluluk alanlarındaki 51 ilçe arasında ilk ziyaretini Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a gerçekleştirdi.
Proje hakkında bilgiler aktaran heyet, bu konuda yerel yönetim temsilcileri ile görüşerek daha geniş katılımlı toplantılarla bu hedefe ulaşmak için çalıştıklarını kaydettiler. Türkiye'nin 2023 vizyonunun çok büyük önem arz etmekte olduğuna dikkat çeken MARKA uzmanları, Kartepe'nin bu yöndeki çalışmaları hakkında başkandan bilgi aldılar. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Çevreye uyumlu hale gelmiş bir sanayiye sahip, doğal hayatın bugün olduğu gibi yarınlarda da devam etmesine imkan sağlayacak bir alt yapısı oluşmuş, turizm potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirildiği, turizm ile sanayisi iç içe olan ve bu durumdan dolayı şikayet edilmeyen bir Kartepe düşlüyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yüksek miktarda göç alan Kartepe'de işsizliğin önüne geçmenin bir yolunu da ticareti geliştirmek ile sağlanacağını belirterek, "Kartepe'de yapılacak en önemli işlerin başında turizm projeleri ve ticaretin geliştirilmesi gelmektedir. Bunlar ilçenin kalkınmasını sağlayacak önemli adımlardır. Turizm tesisleri ilçede orman eteklerine kurulmalı. Turizm faaliyetlerini geliştirecek uygulamalar olan ekolojik köy, ekolojik tarım, organik tarımla ve doğa sporları turizmiyle bunları aşabiliriz. Kış sezonunda yoğun ilgi gören Kartepe'nin muhakkak surette yeni otellere ve teleferiğe ihtiyacı var" dedi.
Halka fayda sağlayacak yatırımlarla ilçenin kalkınmasını sağlama hedefinde olduklarını belirten Başkan Karabalık, düşüncelerini paylaştığı MARKA uzmanları ile samimi atmosferdeki sohbeti içilen çaylar eşliğinde sürdü. MARKA uzmanları sohbet ardından başkana teşekkür ederken kurumlarının yayınlarından oluşan bir set de hediye ettiler.
(MA-MA)

18.01.2013 12:45:40 TSI

Editör: Wan Haber