Kırım Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakan Yardımcısı Nikolay N. Marinov, 17'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT'te kurulan Samsun standını ziyaret etti.
Kırım Özerk Cumhuriyeti olarak 2. Defa EMİTT fuarına katıldıklarını ve katılmaya da devam edeceklerini söyleyen Kırım Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakan Yardımcısı Nikolay N. Marinov, "2. kez bu organizasyona geliyoruz. Bu fuar gerçekten çok etkili oldu. Destinasyonlar güzel şekilde aydınlatıldı. Diğer taraftan aşırı pahalı da değil. Türkiye'ye ilgi yüksek. Ben birkaç defa İstanbul'a geldim ama Ukrayna'dan ve Kırım'dan tanıdığım çok arkadaşım Türkiye'nin farklı bölgelerine geldi. Özellikle Akdeniz bölgesinde hepsinin çok güzel izlenimleri var. Ukraynalılar Türkiye'yi çok seviyor" şeklinde konuştu.

"KARADENİZ'İ DİĞER ÜLKELERE TANITACAĞIZ"
Samsun ilinin ve Kırım'ın Karadeniz bölgesinde olduğunu, tüm dünyada meşhur olduğunu fakat, Karadeniz bölgesinin o kadar iyi tanınmadığını belirten Marinov, "Diğer ülkeler için bu bölgeleri tanıtmak istiyoruz. Aramızda sıcak ilişkiler ve dostluk kurmak istiyoruz. Dünyada Karadeniz bölgesinin önemli bir turistik bölge olarak görülmesi için Kırım Özerk Cumhuriyeti olarak, Türkiye'deki arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Bu arada, fuarı gezmeye gelen bazı vatandaşlar, tango yapan dansçılara eşlik etti.
(Nİ-AS-YHY-Y)

24.01.2013 20:50:01 TSI

Editör: Wan Haber