Balıkesir'de 50 yıldır ayakkabıcılık yapan Ramazan Eroğlu, dükkandaki işini bitirdikten sonra akşamları Belediye Konservatuvarı'nda ses sanatçılığı, haftanın belli günleri de mehteranlık yapıyor.
Evli ve 3 çocuk babası olan ilkokul mezunu Ramazan Eroğlu, Karesi Mahallesi'nde işlettiği kundura dükkanında ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor. Mahallesinin adını taşıyan Karesi Mehter Takımı'nda 'çevgen' ve 'bayraktar' da olarak görev yapan Eroğlu, ayrıca uzun zamandan beri Belediye Konservatuvarı'nda solo ses sanatçısı olarak şarkı söylüyor.
Türk halk müziği ve Türk sanat müziği korolarında aktif olarak ses sanatçılığı yaptığını, Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği ile Balıkesir Musiki Derneği çatısı altındaki Türk Müziği Korosu'nda düzenli olarak görev aldığını söyleyen Eroğlu, "Sıtkı Sahil hocamın yanında 4 yıldan bu yana Türk Sanat Müziği ile uğraşıyorum. Daha önce Türk Halk Müziği Korosu'nda beraber çalıştığım arkadaşlarla karşılaştım. 'Bizim koromuza da gelir misin?' dediler. Şu an Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu'nda da yer alıyorum. İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok ilde 50'ye yakın konsere çıktım" dedi.
Eroğlu, Balıkesir Karesi Mehter Takımı'ndan aldığı teklifi de geri çevirmediğini söyleyerek, 1 yıldan bu yana çevgen ve bayraktar olarak çalıştığını söyledi. Şehir dışına gösterilere gittiğini ve üç işine birden zaman ayırmayı sevdiğini dile getiren Eroğlu, "Bir şeyi severseniz her şeye zaman ayırırsınız. Son yıllarda ayakkabıcılıkla ilgili bizim sıkıntılarımızdan bir tanesi de çırak bulamamak çünkü bu mesleği seven yok. Ama ben ayakkabıcılığı da müziği de severek yapıyorum. Kendimden de fedakarlık ederek tüm işlerime zaman ayırıyorum" dedi.
Ramazan Eroğlu'nun mehteran arkadaşı Mehmet Bayrak ise, Eroğlu'nun 1 senedir Karesi Mehter Takımı'nda yer aldığını ve kendisinden memnun olduklarını söyledi. Görev icabı birçok yere gittiklerini belirten Bayrak, Ramazan Eroğlu'nu çevgen olarak çok başarılı bulduğunu belirtti.
(TS-YU-GS-Y)

15.01.2013 13:02:47 TSI

Editör: Wan Haber