Mardin'de, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 'Tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi çalıştayı' düzenlendi.
Mardin Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, GAP Bölge Müdürlüğü'nden ziraat mühendisleri Zevaettin Özcan, Orhan Yener ile personeller, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin İmrak, Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Prof. Dr Yaşar Kasap, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Doğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürleri, teknik personeller ile çok sayıda kişi katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı M. Şirin İmrak yaptı. İmrak, "Tarımda çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Kızıltepe ovamızda özellikle seracılığa ve ürün çeşitlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız var. GAP suyunun bölgemize ulaşmasıyla ürün çeşitliliğini de beraberinde getirecek olması çalışmalarımızın ne derece önemli olduğunun farkındayız. Çalıştayın özellikle çiftçilerimize ve mühendislerimize bilgi edinme anlamında fayda getireceğine inanıyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Çalıştayda finans kuruluşlarına sunulmak üzere il tarım planları ve potansiyelleri dikkate alınarak öncelikli ve desteklenmesi gereken tarıma dayalı sanayiye yönelik projelerin hazırlanması konusunda çalışmalar yapılacağı belirtildi.
Çalıştay karşılıklı fikir alışverişinin ardından son buldu.
(MA-YRT-AŞ-Y)

28.01.2013 16:55:07 TSI

Editör: Wan Haber