Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Mardin'de 'Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler Programı'na katıldı.
Yay Grand Oteli'nde düzenlenen programda konuşan Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Mardin'i çok beğendiğini söyledi. Tarihi dönüşüm projesinin Mardin'i çok ileriye taşıyacağını belirten Yılmaz, "Mardin belediye başkanı Beşir beyle Mardin'in geleceğiyle ilgili istişarede bulunduk. Mardin'i bundan bir on yıl önce görmüştüm Van Karayolları Bölge Müdürü iken gelip gezdiğimde hiç alakası olmayan boyuttaydı. Özellikle tarihi Mardin'in büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu gördüm. Alt yapısının büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu gördüm. Bununla iftihar ettim ve mutlu oldu. Bu işte katkısı olan partimizin bütün organlarını tebrik ediyorum. Gördüğüm kadarıyla herkes el ele vermiş burada, tarihi Mardin'i açığa çıkarıp bu tarihsel mirası bir büyük açık hava müzesine getirmeye yönelik bu çabanın sadece Mardin'e değil ülkemize de çok büyük bir turizm mirası bir turizm katkısı turizm faydası sağlayacağına inanıyorum bunu müthiş bir olay olarak görüyorum" dedi.

"MARDİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN HIZLA ORGANİZE OLUYOR"
Tarihi kentin büyük şehir olması için çalışmaların hızla ilerlediğini gördüklerini belirten Yılmaz, "Bir başka konuda Mardin büyükşehir yasasıyla hızla organize oluyor oldukça hızla hazırlanıyor. Belediye Başkanı Beşir kardeşim büyükşehir belediyesi yeni yasasının verdiği yetkilerle birlikte 14 Mardin ilçesinin ve merkez ilçenin birlikte oluşturacağı bu yeni büyükşehir vizyonunu sürekli düşünüyor sürekli onu istişare ediyor bizde deneyimlerimizi kendilerine aktararak bu konuda ki tecrübelerimizle ilgili kendisinin sorduğu soruları veya bizim önerilerimizi de istişare ederek bir katkı vermeye çalıştık. Yeni büyükşehir yasası temelde şunu hedefliyor. Yeni büyük şehir yasası ülkemizin şehirlerinde damıtılmış ve birikmiş olan şehircilikle silgili bilgi birikimini şehirlerimize bağlı olan ilçelerimize de taşımaya çalışıyor" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM İLERİYE GİDECEK"
Büyükşehir yasası ile sadece şehir merkezine değil ilçelere de kentsel dönüşümün gideceğini vurgulayan Yılmaz, "Şehirlerimizde imar ve şehircilikle ilgili güzel gelişmeler oldu son 10 yıl içerisinde sadece büyükşehirlerde değil büyükşehir olmayan şehirlerde de şehrin iktisadi gücüyle ekonomik imkanlarıyla son 30 sene içerisinde 1970 ten buyana kötü şehirleşme örneklerini ki bu tarihi Mardin'de de bunu görüyoruz. O güzelim tarihsel mirasın üstüne abanmış gibi o çirkin binalar yıkılıyor onların yerine biblo gibi o tarihi güzel estetik güzellikleri olan o güzelim şehir ortaya çıkıyor. 1970 ten 2010'lı yıllara kadar Türkiye'nin kırsalından şehirlerine göç etmiş olan bu insanlarımızın başını sokacak bir yer olsun diye yaptıkları bu binalar hep kentsel dönüşümlerle yıkılıp yeni binalara dönüştürülüyor. Büyükşehir yasası bu ölçekte bu faaliyetti sadece şehir merkezine değil ilçelere de yayacak Türkiye önümüzde ki 10 ila 15 sene içerisinde özellikle 2023 yılında cumhuriyetimizin 100 yılına çok daha modern şehircilik örnekleriyle modern şehirlerin yeni yüzleriyle birlikte çağdaş bir ülke vizyonuyla ortaya çıkmaya çalışıyor. Bu yapılanlar benim ülkem için benim insanlarım için benim çocuklarım için büyük bir faydadır. Büyük bir övünç kaynağıdır" şeklinde konuştu.
Programa Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide ile çok sayıda davetli katıldı.
(MA-YRT-ÖZ-Y)

05.01.2013 16:13:47 TSI

Editör: Wan Haber