Saat 13.00 sıralarında PKK'liler Cevizli Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenledi. Bomba yükle aracı infilak ettiren PKK'liler karakola ateş açarken, askerler anında karşılık verdi.

Karakolda patlama sonucu çıkan yangını söndüren askerler bir yandan da PKK'lilerle çatıştı. Çıkan çatışmada, 2 asker şehit oldu, 1 sivil yaşamını yitirdi. Olayda çok sayıda yaralı da bulunuyor.

TSK'nin saldırıya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda 1 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLER, ASTSUBAY VE ER

Bu arada saldırıda şehit olan askerlerinden birinin astsubay, diğerinin de er olduğu öğrenildi. Yaşamını yitiren sivil vatandaşın adının ise Rahime Korul olduğu belirtildi.

Cumhuriyet

Editör: Wan Haber