Mardin'de, her yıl yüzlerce fakir öğrenciye ücretsiz eğitim ve öğretim veren 'Okuma Salonları' öğrenci velilerine aile için iletişim kursu vermeye başladı.
Mardin ve Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık Dayanışma Derneği (MARKÖY-DER) tarafından yürütülen 'Eğitimle Yeşeren Fidanlar' projesi kapsamında Mardin Ortaköy beldesinde açılan gençlik merkezinde okuyan 220 öğrenci velisine aile içi iletişim kursları başlattı. Ortaköy beldesinde bulunan okuma salonunda, öğrenci velilerine yönelik aile içi iletişim ve madde bağımlılığının zararları konusunda rehber öğretmen Riyad Tezcan tarafından seminer veriliyor.
MARKÖY-DER Başkanı İbrahim Bilgiç, yoğun katılımın olduğu kurslarda ailelerin ihtiyaçları olan çeşitli bilgiler verildiğini söyledi. Toplumun kalkınması için ailenin çok önemli olduğunu ifade eden Bilgiç, "Dernek olarak bu türlü sosyal etkinliklere devam edeceğiz. Üniversiteye hazırlık döneminde aile içi iletişim çok önemlidir. Burada herhangi bir olumsuzluk yaşandığında çocuğun eğitim hayatı sekteye uğrar ve aile içi iletişim bozukluğu yaşanabilir. Bunun önüne geçmek için aileleri bu tür kurslara davet ediyoruz" dedi.
(MA-YRT-AŞ-Y)

07.01.2013 15:27:59 TSI

Editör: Wan Haber