Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir dizi etkinlikte bulundu. Başkan Ayanoğlu ilk olarak Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk'u makamında kabul etti.
Engellilerin de rahat edeceği bir şehir hedeflediklerini söyleyen Başkan Ayanoğlu; "Özellikle geniş alanlarda yardımsız yürümekte zorluk çeken engelli vatandaşlarımız için yürüme şeritleri ile kaldırımlara, görme engellileri yol boyunca yönlendiren kabartma takip ve uyarı izleri, hissedilebilir yüzeyler gibi engelli platformları oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Yenişehir'de bulunan Özel Işıkay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi, Can Umut Yolu Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi ile Telepati 2 Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerini ziyaret eden Başkan Ayanoğlu, engellilerin onurlu yaşam mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Belediye olarak engelli vatandaşların yaşama sevincini sağlayacak ve onları hayata sımsıkı bağlayacak çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu, Özel Işıkay Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hamdi Aktürk'le görüşürken, "2013'te engelli kardeşlerimiz için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de desteği ile engelli insanların, normal hayat şartları içinde karşılaştıkları sıkıntıları azaltarak, yasal çalışmalar ile bu zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları sürdürerek, sosyal belediyecilik anlayışı ile önemli projeler üzerinde duruyoruz. Özellikle geniş alanlarda yardımsız yürümekte zorluk çeken engelli vatandaşlarımız için yürüme şeritleri ile kaldırımlara, görme engellileri yol boyunca yönlendiren kabartma takip ve uyarı izleri, hissedilebilir yüzeyler gibi engelli platformları oluşturmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
(MA-AKK-Y)

04.12.2012 17:20:38 TSI

Editör: Wan Haber