Suriyeli sığınmacılara yardım elini uzatmak üzere oluşturulan Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu üyeleri Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'ı makamında ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacıların durumuna gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, çöplük alan üzerine çadır kurarak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacıların, boş bir pansiyona yerleştirilerek barınma ve ısınma sorununu çözdükten sonra getirdiği doktorlarla sığınmacıları sağlık taramasından geçiren Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'a platform üyeleri adına teşekkür etti. Kaymakam Erkaya Yırık'ın diğer idarecilere örnek teşkil edecek güzel bir duyarlılık göstererek zor şartlarda çadırlarda kalan sığınmacıları devletin sıcak yüzünü gösterdiğini belirten Timurağaoğlu, "Bu devletin, bu milletin tarihinde; özünde zor durumda kalan düşkünlere, yoksullara ve her türlü mağduriyeti yaşayan her millete karşı merhametin yardımı ve inayeti vardır. Bugün de bu haslet devam ediyor, inşallah bundan sonra da elimizden gelen tüm yardımları yapmaya devam edeceğiz. Kızıltepe'ye gelerek çadır kuran 26 ayrı aileden oluşan 140 kişilik sığınmacıları kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlardan kurarak barınmaya çalışan sığınmacılara tarihten gelen devletin sıcak yüzünü göstermeye vesile olduğu için Kaymakam Erkaya Yırık'a platform üyeleri olarak teşekkür ziyareti gerçekleştirmek istedik. Bu ziyaretimizde köy ve mahallelere gelerek yakınlarının yanına yerleşip, maddi imkansızlıklarla beraber ısınma sorunu da yaşayan Suriyeli diğer misafirlerimizin durumuyla ilgili hazırladığımız veri raporunu da kaymakam ile paylaşıp bu konuyla ilgili de destek ve katkılarını beklediğimizi kendisine ifade ettik" dedi.
Kaymakam Yırık ise, Mardin Suriye Platformu üyelerinin gerçekleştirdiği ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirtti. Yırık, "Kızıltepeliler misafirlerini bağrına bastı. Burada devlet adına görev yapan bürokratlar olarak bizim farklı bir davranış içerisinde olmamız beklenemezdi. Kaymakamlığımızın imkan sınırları içerisinde yapılması gereken ne gibi bir hizmet var ise bizler bu hizmetleri her şeyden önce insani bir yükümlülük olarak yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Platform üyeleri, daha sonra sığınmacıların ihtiyaçlarıyla ilgilenip, barınma ve gerekli diğer çalışmalara katkıda bulundukları için Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ile Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilisi Emin Korhan'a teşekkür etti.
(İA-AKK-Y)

21.12.2012 17:44:52 TSI

Editör: Wan Haber