Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, rahatsızlığından dolayı geçirdiği çene amaliyatı ardından Süryani Cemaati Metropoliti Saliba Özmen'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Müftü Yardımcısı Masum Taşçı, Ömerli Müftüsü İsmail Ünal ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halil İbrahim Metin ile birlikte Metropolit Saliba Özmen'i manastırda ziyaret eden Müftü Coşkun, Özmen'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Mardin'de yaşanan farklılıkların Mardin'in ve Türkiye'nin zenginliği olduğunu belirten Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, burada yaşayan farklı dinlerin, kültürlerin, dillerin asırlardır aynı havayı teneffüs ettiğini ve birbirlerinin acısını kaderini, bayramlarını hep birlikte paylaştığını söyledi. Coşkun "Mardin farklılıkları ile bir barış kentidir ve bu birlikte yaşama kültürünün dünyanın kendisine örnek alması gerekir. Mardin'de zaten binlerce yıldır buradaki farklılıklar barış içerisinde dünyaya kardeşçe yaşamanın en güzel örneğini teşkil ediyor" dedi.
Ameliyat esnasında Müslümanların dualarını hissettiğini belirten Süryani Cemaati Metropoliti Saliba Özmen ise, etnisitesi, dini, dili, kültür özelliği ne olursa olsun, insanın, Allah'ın bir lütuf olduğunu ifade etti. Özmen" Mardin, binlerce yıldır Müslümanların, Hıristiyanların, Yahudilerin, Ermenilerin, Yezidilerin ve bütün etnisitelerin bir araya geldiği bir hoşgörü şehridir. Bu diyarda insan, çok önemli bir merkezi yer edinmiş. Mardin'in güzelliği de işte budur. Mardin hakikaten dinleri, dilleri ile büyük bir şerefimizdir şanımızdır. Umarız bu güzellik bütün dünyaya örnek olur. Sizlerin bu nazik ziyaretiniz beni mutlu etti. Sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(MA-AKK-Y)

21.02.2013 13:07:26 TSI

Editör: Wan Haber