Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Muammer Güler'in kabinede yapılan değişiklikte İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi Midyat ilçesinde sevinçle karşılandı.
Mardin 24. dönem milletvekili adayı ve Midyat eski AK Parti İlçe Başkanı Edip Demirdağ, Güler'in kabineye girmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Demirdağ, "Mardin'in saygıdeğer milletvekili Muammer Güler'in atanmasından büyük memnuniyet duyduk. Sayın bakanımızın hem Mardin'e hem de ülkemizin ihtiyacı olan barış ve kardeşliğine çok büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Kendisine canı gönülden başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah ülkemize de çok yararlı, unutulmayacak hizmetler yapacaktır" dedi.
Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ise böyle bir beklentilerinin olduğunu ve bunun kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Kutlu, "Özellikle Mardin'den İçişleri Bakanlığı gibi çok önemli bir göreve getirilmesi bizim için sevindirici oldu. Beklentimiz de bu yöndeydi. Bürokratik başarısı olmasından dolayı ülkemizin ve bölgemizin barış sürecine katkı sunacağını umuyorum. Allah yardımcısı olsun" diye konuştu.
İş adamı İbrahim Sancar ise, İçişleri Bakanlığı'na Güler'in getirilmesinin isabetli bir karar olduğunu söyledi. Sancar, "Deneyim sahibi olması ve bölgeyi çok iyi tanımasından dolayı barış sürecine katkısının olacağı inancındayım. Bir Midyatlı olarak kendisine başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
(SE-AKK-Y)

25.01.2013 16:29:38 TSI

Editör: Wan Haber