Mardin Belediyesi Yenişehir'in altyapısının tamamını değiştirmek için AB hibeleri kapsamında 41 milyon Euro'luk kaynak sağladı.
Mardin Su ve Atık Su AB yatırım projesini hayata geçirmek için AB Heyeti ile yapılan görüşmeler neticesinde ihalenin 2013 yılı içerisinde yapılması karara bağlandı. Heyetlerle yapılan toplantılar neticesinde Mardin, merkez, Yenişehir, 13 Mart, Nur Mahallesi, Artuklu Üniversitesi kampüs yanı içme suyu, kanalizasyon, yağmur drenajı ve bunlara bağlı olarak Mardin güney ve kuzey kısım arıtma tesislerinin ihalesinin 2013 yılı içerisinde yapılması karara bağlandı. Yenişehir'deki altyapının ihtiyaca cevap vermediği için acilen yenilenmesi gerektiğini belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin tarihinde ilk defa bu miktarda kredi sağlanıyor. Rakamın büyüklüğü işin büyüklüğünü de göstermektedir. Yaklaşık 100 milyon harcayarak Yenişehir'in altyapısının tamamını yenileyeceğiz. Gelecek nesillere altyapısı sağlam bir şehir bırakacağız. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.
41 Milyon Euro'luk projenin yüzde 85'i AB hibesi, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, kalan kısmı ise Mardin Belediyesi tarafından finanse edilecek.
(MA-YRT-AŞ-Y)

07.02.2013 12:00:34 TSI

Editör: Wan Haber