Mardin Belediyesi geleneksel Aşure etkinlikleri kapsamında üç farklı noktada kurduğu standlarda yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıttı. Fuat Yağcı Camii, Küba Camii ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Mardin Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı ve Yenişehir'de kurduğu standlarda vatandaşlara aşure dağıttı. Cuma namazından sonra Fuat Yağcı Camii'de dağıtılan aşureye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kendi eliyle vatandaşlara aşure dağıttı. Yoğun ilgi gören aşure dağıtımı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bazı vatandaşlar Başkan Ayanoğlu'na aşure dağıtımı ile ilgili olarak teşekkür etti.
Muharrem ayının insanların gönlünde çok mümtaz bir yere sahip olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Aşure dağıtma geleneği çok köklü bir gelenek. Muharrem ayında her evde mutlaka aşure yapılır ve konu komşuya dağıtılır. Biz de bu güzel geleneğe her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettirdik" dedi.
(MA-MET-Y)

10.12.2012 15:36:42 TSI

Editör: Wan Haber