Kamu Hastaneleri Birliği Mardin Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, Mardin Ağız ve Diş Hastanesi'nin 1 Şubat itibari ile 24 saat hizmet verdiğini söyledi.
Sağlıkta kaliteli hizmeti hedeflediklerini belirten Döğücü, bu kapsamda akşam saat 20.00'a kadar hizmet veren ağız ve diş hastanesinin 1 Şubat itibari ile kesintisiz hizmet vermeye başladığını kaydetti. Hastanede toplamda 13 hekimin görev yaptığını ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Mardin Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, "Yakında büyük şehir olacak olan Mardin'de artık 24 saat hizmet veren bir hastanenin olması gerektiğini düşündük. Bunun üzerinde de gerekli alt yapı çalışmalarını hızlandırdık. Öncelikle 3 olan diş hekim sayısını artırdık. 5 diş hekiminin bakanlıkça ataması yapıldı. 1 diş hekimimiz şu anda askerde şu anda uzmanlık gerektiren hastalar dışında bütün hizmetleri yapıyoruz. Uzmanlık yeni yeni gelişiyor. Şu an itibari ile 4 arkadaşımız şu anda il dışında uzmanlık eğitimi alıyor. Dönüşte Mardin'de hizmet vermeye başlayacaklar. Toplamda 13 hekimimiz görev yapacak. 1 Şubat itibari ile 24 saat ağız ve sağlığı merkezimiz hizmet vermeye başladı" dedi. Ağız ve diş hastanesinin sadece tedavi amaçlı bulunmadığını, bunun yanında hastalık öncesi çeşitli programların yapıldığını belirten Döğücü, "Ağız ve diş sağılığı merkezimiz sadece tedavi için bulunmuyor. 2012 yılında Mardin merkezdeki bütün ilköğretim okullarının 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ağız ve diş taraması yapıldı. Birinin hasta olmasını beklemiyoruz. Hastalanmadan öncede gidip uygulamalı tedavi yapıyoruz. Bunun dışında da cezaevlerinde haftada 1 gün tutuklu ve hükümlülere diş hekimi hizmeti veriyoruz" diye konuştu.
Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Abdülkerim Işıker ise ağız ve diş hastanesinde diş tedavilerinde genel anestezinin de yapıldığını hastaların acı çekmeden tedavilerinin yapıldığını bildirdi.
(MA-YRT-AŞ-Y)

07.02.2013 17:44:37 TSI

Editör: Wan Haber