Maraş olaylarının 34. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde tedbir alan güvenlik güçleri ile kente girmek isteyen grup arasında gergin anlar yaşandı.
Maraş olaylarının yıl dönümü nedeniyle başta İstanbul, Adana, Kayseri, Gaziantep, Osmaniye, Hatay ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 15 kentten Kahramanmaraş'a çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Çevik kuvvet ekipleri Kahramanmaraş merkez ve çıkışında, İl Jandarma Komutanlığı'na bağla ekipler de Narlı beldesinde tedbir aldı. Narlı beldesine otobüslerle gelen yaklaşık 70 kişilik grubun kente girişine güvenlik güçleri izin vermedi. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, askeri yetkililerle görüşerek grubun geçişine izin verilmesini istedi. Ancak yapılan görüşmeye rağmen gruba izin verildi. Bu sırada gruptan bir kişi, askerlerden birisinin kendilerine sözlü sataşmada bulunduğunu öne sürünce gerginlik yaşandı. Askeri yetkililerin ve Alevi örgütü yöneticilerinin araya girmesiyle olayın büyümesi önlendi. Daha sonra sloganlar atan göstericiler halaylar çekti.
Belde girişinde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, gergin bekleyiş sürüyor. Bu arada, Adana-Kahramanmaraş karayolu üzerindeki Aksu Köprüsü'ne gelen bir grubun da kente girişine izin verilmedi.
(YUT-CC-Y)

23.12.2012 13:52:28 TSI

Editör: Wan Haber