Silivri Sanayi Bölgesinde Mobilya Atölyesi'nde ustalık yapan bir kadın, azmi ve başarısıyla görenleri hayrete düşürüyor. İş yerinde giydiği tulum pantolonu ve beresi ile ilk görüşte herkes onu erkek sanıyor. Aslında Yasemin Atalay birçok erkeğin bile yapmakta zorlanacağı bir işi eşiyle birlikte keyifle yapıyor.
Yasemin Atalay 45 yaşında.. O bir anne, O bir eş... O sanayide yüzlerce erkeğin arasında çalışan emekçi bir kadın. O belki de çok özel zamanlarda her kadının yaptığı kadar makyaj yapıp oje sürüyor. Esasen onun elleri daha çok mobilya zımparalama ve boyamayla meşgul.. İş yerinde giydiği tulum pantolonu ve beresi ile ilk görüşte herkes onu erkek sanıyor. Aslında Yasemin Atalay birçok erkeğin bile yapmakta zorlanacağı bir işi eşiyle beraber keyifle sürdürüyor.
"BİR KADIN İSTERSE BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOKTUR"
Yasemin Atalay, "Yıllarca özel sektörde çalıştım emekli olunca bir yıl evde oturdum ve evde oturmanın bana göre olmadığını anladım, eşimle ufak bir atölye açtık. Eşimde dâhil herkes bu işin bana göre olmadığını söyleyince ben yinede inatla kendi bildiğimi yaptım. Zor diye bir şey yoktur istemek ve başarmak vardır" diyerek azmini ortaya koydu.
İlk zamanlar çok yadırgandığını ifade eden Atalay, "Sanayideki komşularımız ilk zamanlar çok yadırgadılar. Hatta merak edip gelenler bile oldu. Bir kadın nasıl olurda sanayide hem de böylesine zor bir işi yapabilir diye. Dükkânımıza gelen müşteriler önceleri çok şaşırıyorlardı ama o kadar alıştılar ki birçok müşterimiz Yasemin Hanım siz yapın diye rica ediyorlar. Ben bununla ancak gurur duyarım, çünkü zoru başarmak herkesin harcı değildir" diyerek mesleğinin zorluğuna dikkat çekti.
Evli ve iki çocuk sahibi Atalay'ın küçük oğlu yıllar önce geçirdiği bir kaza sonucu kısmi felç geçirmiş. Sabah 08.00'den akşam 22.00'ye kadar, hatta bazı günler gece yarılarına kadar çalışan Yasemin Atalay, oğlunun rahatsızlığını da hiç ihmal etmemiş. Aksine her iki çocuğunu da iyi yetiştirmiş. Yoğun bir şekilde çalışmasına rağmen akşamları internetten, gazetelerden gündemi de takip eden Yasemin Atalay, ders niteliğinde konuşması birçok kadına da örnek olacak nitelikte.

10.02.2013 08:53:48 TSI

Editör: Wan Haber