Hakkında 2 seneye kadar hapis istenen Maral Büyüksaraç "New York'ta okurken uyku problemi olduğunu ve bu yüzden bir kez uyuşturucu kullandığını belirtti. Türkiye'de de bir iki kez arkadaş ortamında kullandığını belirten Maral Büyüksaraç hiç bir zaman para vererek satın alıp kullanmadığını belirtti.

 

Medya mensuplarını sert bir dille eleştiren Büyüksaraç, hakkında çıkan haberleri okumamaya çaba sarf ettiğini, kendisinin konuşmamasının gazetecilere atıp tutma hakkı vermediğini ve de özel hayatına biraz daha saygılı olunması gerektiğini söyledi.

 

Maral Büyüksaraç yaptığı açıklamada; "Hayatımı değiştirecek bu stil haberlerin medya da yazılması artık tahammül edemediğim nokta da. Ben uyuşturucu bağımlısı değilim.Uyuşturucu da kullanmadım.Hayatımın belirgin evrelerinde uyumak amaçlı bir defa ve set ertesi gerginliğimiz için arkadaşlarla bir defa kullandım. Yani topu topu iki defa bir defa içmiş olduğum bir şeyi nasıl hayatımın etkilemesine izin verebilirim? Lütfen olaylara biraz vicdani duygularınızla" cümlelerini sarf etti.

 

Baba Mete Büyüksaraç ise şu açıklamaları kullandı; “Stresli bir iş yapıyor, hassas ve sanatçı ruhlu bir kız o. Adli Tıp’ta uyuşturucu kullandığı çıkacak, ama Türkiye'de eminim 2-3 kere uyuşturucu kullanan tek kişi benim kızım değil. Bu onun hayatını etkilememeli. Her şeyden önce o bir sanatçı ve henüz 17 yaşında. Lütfen herkes bizim hassasiyetimizle davranırsa çok seviniriz.”

Editör: Wan Haber