Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin genel kurulu birlik toplantı salonunda Kaymakam Ertuğrul Avcı başkanlığında yapıldı.
Tüm köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda Özel İdare Müdürü İsmail dayı birlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genel kurulda 1 milyon 750 Bin TL olarak belirlenen 2013 yılı bütçesi muhtarların oyuna sunuldu. Oylama sonrasında 2013 yılı bütçesi oy çokluğu ile onaylandı.
Daha sonra gerçekleştirilen ve iki köy muhtarı tarafından temsil edilen birlik daimi encümen üyeliğine ise Kulak Köyü Muhtarı İbrahim Dingaz ile Doğancı Köyü Muhtarı Göksel Fidan seçilirken, Birlik Sosyal Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyetine köy muhtarlarından Çakırca Muhtarı Cemil Karadağ ile Çarşı Mahallesi Muhtarı Seyhan Akdemir seçildi.
Köy muhtarları köylerindeki su abonelerinin bazılarından tahsilat yapmakta zorlandıklarını belirterek Kaymakam Ertuğrul Avcı'dan yardım istedi. Su paralarının tahsil edilmesinin tamamen köy muhtarlarının sorumluluğunda olduğunu belirten Avcı, hiçbir muhtarın su ve elektrik borcu için kendisine gelmemesini isteyerek, "Su paralarını tahsili konusunda kararlı olun, gerekirse hukuki yolları kullanarak tahsil edin" dedi.
(TK-MŞ)

19.12.2012 16:19:04 TSI

Editör: Wan Haber