Manisaspor teknik heyeti ve futbolcuları örnek bir davranışta bulunarak, aldıkları 3 akülü arabayı Manisa Bedensel Engelliler Derneği'ne bağışladılar.
Tarık Almış Spor Tesisleri'nde düzenlenen törene Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer, Genel Müdür Alparslan Kaya, teknik heyeti, futbolcular, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve dernek üyeleri katıldı. Teknik direktör Reha Erginer, bağış töreninde yaptığı konuşmada yaptıkları yardımın kendileri için küçük ama engelli vatandaşlar için büyük olduğunu ifade ederek, "Bütün engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyoruz. Engelli bir vatandaşımızın hayatını birazda olsa değiştirmek istiyoruz. Biz bu girişimimizi sezon başında planlamıştık. Kendi aramızda biriktirdiğimiz paralarla geçtiğimiz hafta akülü araçları aldık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne de denk gelmesi bizi mutlu etti. Engellilerin sorunu, hepimizin sorunu. Toplumda bir farkındalık yaratmamız gerekiyor. Bugün sağlamız ancak ileride aynı sıkıntıları yaşayabiliriz. Tabi empati yaparak onların yerine kendilerimizi koymamız gerekir. Tüm engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak şeylerin yapılması gerekir." dedi.
Manisaspor'a örnek davranışı için teşekkür eden Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ise şunları ifade etti: "Manisasporlu yöneticiler derneğimizi aradılar. Engelli arkadaşlar için akülü araba hediye etmek istediklerini söylediklerinde çok mutlu oldum. Farkındalığımız olmuş. Genç arkadaşlarımızın bize destek ve güç verdikleri için teşekkür ederim."
Manisaspor takım kaptanı Hüseyin Tok, "Hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta topladığımız paralarla akülü arabaları aldık. Bu araçları ihtiyaç sahibi arkadaşlara ulaştırmak istedik. Bugünde buradaki insanlara bu araçları hediye ederek ufak da olsa destek olduk. Geri kalan hayatlarında mutlu olmaları için bize düşen her ne varsa yapmak istiyoruz." dedi.
Törende akülü arabalar dernek üyeleri Fatma Tanıker, Mehmet İleru ve Aleyna Laçin'e hediye edilirken, Fatma Tanıker ilk kez akülü araba sahibi olduğunu belirterek, "Verdikleri destekten dolayı Manisaspor teknik heyeti ve futbolcularımıza teşekkür ederim." diye konuştu.
(ÖND-Y)

04.12.2012 18:44:50 TSI

Editör: Wan Haber