PTT 1. Lig'in 18. haftasında sahasında Karşıyaka'yı ağırlayacak olan Manisaspor'da hazırlıklar sürüyor.
Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer, Karşıyaka ile oynanacakları maç öncesi Tarık Almış Spor Tesisleri'nde futbolcular Gökay İravul ve Tuncay Süren ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yorucu bir devre arası kampı geçirdiklerini belirten Erginer, "Bizim için çok önemli bir kamptı. Takımımız fiziksel ve zihinsel olarak iyi konumda. Öncelikli amacımız ikinci yarının sonunda yakaladığımız ritmi şimdi de yakalamak. Devreyi nasıl bitirdiysek ikinci yarıya da öyle başlamak istiyoruz. Karşıyaka ile çok önemli bir karşılaşma yapacağız. Bütün konsantrasyonumuz bu yönde ve maça çok iyi odaklandık. Tek hedefimiz 3 puan almak ve bunu başaracak güce de sahibiz" dedi.
Gazetecilerin transfer çalışmaları ve Ümit Yasin Arslan'ın transferine yönelik sorularını da cevaplayan Erginer şunları söyledi: "İlk yarının son maçından sonrada transferle ilgili yorumumuzu yapmıştık. Gerçekleşen olaylar söylediklerimizin paralelinde devam ediyor. Ümit Yasin Arslan teknik heyet ve scout ekibinin 5 maç boyunca izlediği, olumlu rapor verilmesi sonucu transferi gerçekleşen bir isim. Yaptığımız transfer günü kurtarmak için değil. Uzun vadeli, Manisaspor'un geleceğine hizmet edebilecek bir transfer. Onun dışında da transfer yapmadık, yapmayacağız da."
Erginer, sözlerinin devamından Karşıyaka'nın yaşadığı sıkıntıların kendilerine avantaj sağlamayacağını belirterek, "Rahat çıkaracakları 11 var, bu tip maçlar daha zor olur. Takımın hangi konumda olduğu bizi ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan kendimizin neler yapacağı. Bu lig herkesin herkesi yenebildiği sert bir lig, hiçbir rakip küçümsenmez. Biz kendi oyun felsefemizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Karşıyaka hangi oyuncularla buraya gelirse gelsin hafife alınacak bir rakip değildir. Böyle maçlar daha tehlikelidir. Bunun da ligde örnekleri var. Genelde aralardan sonraki maçlar zor geçer, formda takımlara sıkıntı yaratabilir. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtırsak istediğimiz 3 puanı alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
Erginer bu hafta taraftarın vereceği katkının çok daha fazla olacağına inandığını ifade ederek, "Tribünlerde renkli bir görüntüye ulaşacağımıza inanıyorum. Taraftarlarımızla birlikte bütünleşerek 3 puanı almak istiyoruz" dedi.

GÖKAY VE TUNCAY'IN AÇIKLAMALARI
Manisaspor'un genç futbolcusu Gökay Iravul, ligin ilk devresine iyi başladıkları gibi ikinci yarıya da iyi başlamak istediklerini belirterek, "Karşıyaka'nın içinde bulunduğu duruma bakmıyoruz. Biz kendi çalışmalarımıza bakıyoruz. Bu maçta elimizden gelenin en iyisini yaparak 3 puan alıp, taraftarlarımızı ve camiamızı mutlu etmek istiyoruz" diye konuştu..
Karşıyaka maçının zor bir maç olacağını ifade eden Tuncay Süren ise "Karşıyaka zor bir durumda görünüyor, böyle maçların zorluğu daha fazla oluyor. Buna en iyi örnek ilk yarıda oynadığımız Ankaragücü maçıydı. Bu maçta favori gösteriliyorduk ama buradan 1 puanla döndük. Bu hafta elimizden gelenin en iyisini yaparak 3 puanı almak için mücadele vereceğiz. İnşallah ikinci yarıda da ilk yarıda gösterdiğimiz performansı göstererek Manisaspor'u hedefe ulaştırırız" ifadelerini kullandı.
(ÖND-MFS-MFS-S)

16.01.2013 17:54:53 TSI

Editör: Wan Haber