Manisaspor yöneticileri ile Karşıyakaspor yöneticileri, Fatih Parkı Polis Lokali'nde düzenlenen bir organizasyonla bir araya geldi.
Hafta sonu oynanacak Manisaspor-Karşıyakaspor maçı öncesi yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla Fatih Parkı Polis Lokali'nde bir toplantı düzenlendi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyona İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisaspor Başkan Yardımcısı Mustafa Pekçetin, Karşıyakaspor Başkan Yardımcısı Seyhan Evlioğlu ve kulüplerin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Böyle bir toplantının ilk defa gerçekleştiğini söyleyen Manisaspor Başkan Yardımcısı Mustafa Pekçetin, "Emniyet Müdürümüz Yunus Çetin, burada eğitim toplantıları düzenliyor. Hem Manisaspor taraftarı hem de Karşıyakaspor taraftarı davet edilerek eğitim toplantıları yapıldı. İlk yarı boyunca biz Manisaspor olarak taraftarlarımız nedenli hiç bir ceza almadık. Bu da Manisa Emniyeti'nin büyük bir başarısıdır. Biz Karşıyakaspor maçında da bütün sezonda da böyle süreceğini düşünüyoruz. Biz bu başarıyı yapılan eğitimler sayesinde olduğunu düşünüyoruz." dedi. Pekçetin'in ardından konuşan Karşıyaka Spor Klübü Başkan Yardımcısı Seyhan Evlioğlu, futbolun kardeşlik çerçevesinde yapılması gereken bir spor olduğunu belirterek, "Maç öncesi bu toplantıların olmasında çok büyük faydalar var. Kırgınlıklar olabilir. Her şeyi bir tarafa bırakıp takımlarımıza başarılar diliyorum. Burada toplanmamızdaki amaç; taraftarlarımızın barış içerisinde bu maçı izlemesini sağlamak. İnşallah taraftarlarımız arasında benzer bir dostluk olur." şeklinde konuştu.

"TEDBİRLER ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI"
Toplantıda son olarak maç ile ilgili açıklamalarda bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, "Bu tedbirlerimiz tabi ki daha önce yaşanan bazı olaylar sebebiyle en üst düzeye çıkarıldı. Binin üzerinde personelimiz görev yapacak. Biz bu aşamaya gelirken taraftarlarla, taraftar temsilcileriyle ve bu gün de kulüp yöneticileriyle bir araya geldik. Maçın Fair Play çerçevesinde neler yapılması gerektiğini konuştuk. Şu ana kadar yaklaşımlardan memnunuz. Taraftarların polisle karşı karşıya gelmeyeceklerini, görev yapan bütün polislere yardımcı olacağına inanıyorum." dedi. Sporda şiddete yönelik kanunda bir takım değişikliklerin olduğunu hatırlatan Çetin, "Aşırı alkollü ve biletsiz taraftarlar stada alınmayacak. Bu taraftarlar şehrin girişlerindeki polis noktalarında yapılan kontroller neticesinde şehre girmeden geri gönderilecek. Maç sırasında kamera çekimlerimiz devam edecek. En ufak bir olumsuzlukta müdahale edilecektir. Ben bütün bunlara rağmen Manisaspor Karşıyakspor maçının centilmence geçeceğine inanıyorum. Bütün kırgınlıkların geride bırakılacağı bayram havasında geçecek bir maç olacağına inanıyorum." diye konuştu.
(AY-ERG-Y)

17.01.2013 16:10:21 TSI

Editör: Wan Haber