Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer ve oyuncular Hasan Ali Durtluk ile Bülent Cevahir PTT 1.Lig'in 19. haftasında deplasmanda Kartalspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde Tarık Almış Spor Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
18. haftada oynadıkları Karşıyaka maçının bekledikleri gibi geçtiğini belirten Erginer, "Mücadele gücü yüksek bir karşılaşma izledik. Devre arasında ve maç haftası boyunca Karşıyaka'nın çok kötü durumda olduğu yazılmıştı. Ben o yazılanlara katılmadığımı söylemiştim. Karşıyaka her zaman Karşıyaka'dır. Oynayan oyuncuları nasıl oynamaları gerektiğini gösterdiler. Bu maçta bizim için sevindirici olan eski kimliğimize bürünmemiz ve bıraktığımız yerden ritmimizi yakalamaktı. Rakibe pozisyon vermeden maçı bitirdik, kendi gol pozisyonlarımızda oldu. Maçları değerlendirirken kesinlikle sonuca odaklı olarak değerlendirmiyorum. 3 puanı alıp haftayı kapattığımız için mutluyuz" dedi.
Erginer, bu haftaki rakip Kartalspor'un iç sahada iyi performans gösteren takımlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, "Kartalspor'un topladığı 18 puanın 14'ünü iç sahada aldığını görüyoruz. İkinci yarıya başladıkları Göztepe maçında 3 tane banko oynayan oyuncuları cezalıydı ve bir yeni transferlerini oynatamadılar. Onlarda bu hafta kadroya girecektir ve dolayısıyla zorlu bir maç olacak. İki tarafında kazanmayı istediği bir karşılaşma olacak. Her maça olduğu gibi bu maçada 3 puan parolasıyla çıkacağız. Yakaladığımız ritmi, takım disiplinimizi tekrar sahaya yansıttığımızda deplasmandan 3 puanla döneceğimize de inanıyorum. 3-5 maçlık hedefler koymuyoruz. Maç maç hedef koyuyoruz. Bizim için en önemli maç bu hafta oynayacağımız Kartalspor maçıdır" diye konuştu.
Erginer, basın mensuplarının Tuncay Süren'in Bandırmaspor'a kiralık gitmesine yönelik sorularıyla ilgili şu değerlendirme de bulundu. Tuncay'ın Karşıyaka maçında sonra yapılan görüşmelerde gitmek istediğini söyleyen Erginer, "Tuncay için doğrusu daha fazla maç oynamasıydı. Tuncay ile bu konuda hem fikir olduk. Yoksa Tuncay'ın gitmesi yönünde bir talebimiz, raporumuz olmadı. Tuncay'ın kredisi bizde çok fazla, Tuncay'ı kazanmak istiyoruz. Kendisi hala bu kulübün oyuncusu ama gittiği yerde fazla maç oyması ona artı yazacaktır. Toparlanması, eski formunu bulması çok daha çabuk olacaktır. Bizde yeteri kadar süre bulamadığı bir gerçek. Az sürelerde onu geriye döndürme açısından yeterli gelmeyecektir. Orada başarılı olarak, buraya eski ritmini bularak döneceğine inanıyorum. Daha iyi bir Tuncay tekrar Manisaspor'a geri dönecektir" dedi.
Manisaspor futbolcuları Hasan Ali Durtuluk ve Bülent Cevahir de toplantıya katıldı.
Hasan Ali Durtuluk yaptığı açıklamada ilk yarıyı lider bitirmelerinin ardından Karşıyaka maçında iyi gidişi sürdürmek istediklerini belirterek, "Bu tür maçların konsantrasyonu çok zor olur ama biz bu maça çok iyi konsantre olduk. Şimdi önümüzdeki Kartalspor maçını da kazanarak lige emin adımlarla devam ettirmek istiyorum" dedi.
Bülent Cevahir ise geçen hafta çok önemli bir 3 puan aldıklarını ifade ederek, "Rakibimiz ciddi ve disiplinliydi. Bizim için zor bir maç oldu. Taraftarımızın desteği bu maçta çok güzeldi. 8 senedir Manisa'dayım ilk defa böyle bir taraftar gördüm. İnşallah Karşıyaka maçıyla bu kalmaz, bu desteği her maçta görürüz. İki önemli deplasmanımız var. Öncelikle Kartalspor maçını kayıpsız atlatarak 3 puanla Manisa'ya dönmek istiyoruz" diye konuştu.
(AY-MFS-MFS-S)

23.01.2013 18:19:14 TSI

Editör: Wan Haber