Manisa Belediyesi ile Manisa Kent Konseyi tarafından ilk kez düzenlenen ve herkesten tam not alan Hemşeri Dernekleri Festivali'ne katkı sağlayan dernekler, plaketle onurlandırıldı. Plaket töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalin gelecek yıl Eylül ayında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağının müjdesini verdi.
Manisa Hemşeri Dernekleri Festivali plaket törenine Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, MHP İl Başkan Vekili Mehmet Ödevli, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, AKP Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ve festivale katılan derneklerin başkanları ile üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri, plaket töreni öncesi Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin standına konuk oldu. Ahlat yöresi mutfağından ikramları tadan protokol, dernek yöneticileriyle sohbet etti.

"BU GÜZEL BİRLİKTELİK DOSTLUĞUN ARTMASINA VESİLE OLACAKTIR"
Daha sonra plaket törenine geçildi. Festivale katılarak katkı sağlayan 16 derneği başkanlarına plaketleri takdim edilirken, Eskişehirliler Derneği'nin hazırladığı şiir dinletisi de geceye renk kattı. Plaketlerin takdiminin ardından bir konuşma yapan Manisa Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, "Demek ki bir araya gelinebiliyormuş, demek ki bütün kültürleri Manisa'da Manisalıyla buluşturabiliyormuşuz. Bu bizim açımızdan çok önemli. Burada emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize teşekkür ediyorum" dedi. Genç'in ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da bir konuşma yaptı. Düzenlenen festival nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü kutlayan Solmaz, "Manisa'nın tüm güzelliklerini, bütün rahiyalarını bir salon etrafında birleştiren Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bu güzel birliktelik Manisa'da kardeşliğin, Manisalılık ruhunun, sevginin, dostluğun artmasına vesile olacaktır. Bunun uzun yıllar sürecek bir etkinliğin başlangıcı olmasını diliyorum. Başta Sayın Mustafa Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

"BU BİR KAYNAŞMANIN ÜRÜNÜDÜR"
Festivalin ilk kez düzenlendiğini ve ufak da olsa bir takım eksikliklerin yaşanabileceğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, gelecek yıl festivalin Eylül ayında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Ergün şöyle konuştu: "İçinde bulunduğumuz bu akşam, gerçekten güzel bir akşam. Önemli olan Manisa'da çeşitli illerden gelmiş ve kendi illerinin geleneklerini, göreneklerini yaşatma noktasında Manisa'nın havasını soluyup, Manisa'da yaşayan bütün hemşerilerimiz adına böyle bir etkinliğin yapılmasında başta Kent Konseyi Başkanımız olmak üzere, Kültür Müdürlüğümüze, tüm emeği geçen hemşeri derneklerine ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu, bir kaynaşmanın ürünüdür. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Tabi bu sene çok acil olarak bu gündeme geldi. Ufak da olsa belki aksaklıklar oldu. Belki zaman olarak soğuk bir döneme geldi. Ama önümüzdeki sene Eylül ayı içerisinde inşallah ikincisini yapacağımız bu etkinliğimizin Cumhuriyet Meydanı'nda bütün etkinlikleriyle yapılmasını düşünüyoruz. Bu sene başlangıcı oldu, bundan sonraki süreçte çok daha güzellerini bütün Manisalılarla hep beraber kaynaşarak, yaşayalım."

DERNEK TEMSİLCİLERİNDEN TAŞEKKÜR
Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ise, Manisa'nın renklerini bir araya getirenlere teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve dernek temsilcileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Plaket töreninin ardından Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Manisa Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki hemşeri derneklerinin stantlarını gezdi. Tüm stantları tek tek gezen ve hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ergün'e, dernek temsilcileri, festivali düzenlemelerinden dolayı teşekkür etti.
Festivale şu dernekler katıldı: Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahlat Dayanışma ve Kültür Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Kağızman ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği, Makedonya Göçmenlerini Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Manisa Kafkas Derneği, Manisa Sancaklı Yörükleri Derneği, Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür Spor ve Turizm Derneği, Trabzonlular Derneği ve Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği.
(YB-ERG-Y)

19.12.2012 17:04:15 TSI

Editör: Wan Haber