Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri, görev sırasında yaşayacakları her türlü saldırılara karşı kendilerini savunmaları için ücretsiz olarak yakın savunma eğitimi alması için protokol imzalandı.
Manisa Gazeteciler Cemiyeti, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Muay Thai Federasyonu Bölgesel Teknik Kurul Başkanlığı arasında imzalanan protokol törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Türkiye Muay Thai Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Şakir Bayramoğlu, Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ediz Barış katıldı. Törende konuşan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aytaç, gazetecilere yönelik saldırıların toplumun pek çok safhasında görüldüğünü belirterek, "Görevlerini yaparken saldırıya uğrayarak yaralanıyorlar. Özellikle bir takım asayiş olaylarının haberini yaptıktan sonra ya zanlı, yada zanlının yakınları tarafından darp edilebiliyorlar. Manisa'da da bunun örnekleri yaşandı. Basın mensuplarını artık bu tük yakın savunma kurslarını kendileri için zorunlu hale getirmeleri gerektiği inancındayım. Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak biz bu konuda bir adım attık. Başka illere de örnek olacağına inanıyorum." dedi.
İmza törenine katılan Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ediz Barış ise kurs hakkında bilgi vererek, "Basın mensuplarına bir ay boyunca hızlandırılmış bir şekilde bıçaktan, silaptan, yumruktan veya sopadan savunma tekniklerini öğreteceğiz. Ayrıca kurs süresince basın mensuplarımız spor yapmış olacaklar. Basın mensuplarını görevini ifa ederken gelebilecek her türlü saldırı ve olumsuz mukavemette kolluk kuvvetleri olay yerine gelene kadar kendilerini savunabilecek tekniksel eğitimin verilmesine yönelik çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.
Türkiye Muay Thai Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Şakir Bayramoğlu ise, 1 ay boyunca kursa katılıp bitiren basın mensuplarına federasyon tarafından sertifika verileceğini dile getirerek, "Federasyon olarak Türkiye'de ilk defa bir gazeteciler cemiyetiyle birlikte protokol imzalıyoruz. Bazı illerde basın mensuplarına bu tür kurslar verilmek isteniyor. Ancak katılım olmuyordu. İnanıyorum ki Manisa'da bu kursa katılım yoğun olacak. Türkiye'de bir ilki yapıyoruz." dedi.
Protokol imza töreninde son olarak konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ise, protokol çerçevesinde müdürlük olarak salon, ekipman konusunda her türlü ihtiyaçların karşılanacağını belirterek, "Sertifika töreninde ayrıca kursa katılan basın mensupları arkadaşlarımız bir gösteri maçı yapacaklar'' dedi.
Konuşmaların ardından, yerel ve ulusal medyada görev yapan basın mensupları için verilecek yakın savunma kursunun protokolüne imza atıldı.
(AY-ÖND-Y)

03.01.2013 18:10:21 TSI

Editör: Wan Haber