Manisa Belediyesi'nin Emekliler Parkı olarak bilinen bölgede katlı otopark yapılması amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor.
Merkezde yaşanan otopark sorununa çözüm getirecek projeleri hayata geçiren Manisa Belediyesi, Emekliler Parkı'nın olduğu bölgede başlatılan katlı otopark çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede parkta bulunan kafeteryanın yıkımı gerçekleştirilirken, yakın zamanda kazı çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut kafeteryanın da yıkılmasıyla çalışma alanının genişlediğini ve otoparkın yapılması için alanı hazır hale getireceklerini söyledi. Bölgede hayata geçirecekleri katlı otoparkın yeraltına iki katlı olarak inşa edileceğini ifade eden Başkan Ergün, "Proje tamamlandığında Manisa Merkez'e 450 araçlık yeni bir otopark alanı kazandıracağız. Yapılacak olan otoparkın, merkezde yaşanan park sorununu büyük ölçüde çözeceğine inanıyoruz. Amacımız katlı otoparkı en kısa zamanda bitirip, hizmete açmak" dedi.
Yeraltına yapılacak otoparkın ardından üst kısımda ise peyzaj düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ergün, "Mevcut alan katlı otopark ile birlikte yapacağımız düzenlemelerle sosyal alan olarakta kullanılabilecek. Bölgenin de mimarisine uygun olarak yapacağımız peyzaj ve çevre düzenlemelerinin ardından, eskiye oranla kentimize daha güzel bir alan kazandıracağız. Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle otopark alanını yapıma hazır hale getirme çalışmalarında aksaklıklar olabiliyor. Ancak bizim amacımız burayı en kısa zamanda tamamlayıp hizmete açmak. Halkımızın da biraz sabırlı olmasını istiyoruz. Çalışmalar tamamlandığında halkımıza otoparkla birlikte, yeni bir sosyal alan kazandıracağız" dedi.
(ÖND-Y)

18.12.2012 15:25:56 TSI

Editör: Wan Haber