Manisa'da 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu vatandaşlara karanfil dağıttı.
Manolya Meydanı'nda yapılan etkinliğe, Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu'nun yanı sıra Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu ve kent konseyi kadın meclisi üyeleri katıldı. Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, vatandaşlara tek tek karanfil vererek, Sevgililer Günü'nü kutladı. Etkinliğin Sevgililer Günü ile birlikte bir diğer amacının kadına şiddete karşı tepki vermek olduğunu belirten Ustamehmetoğlu, "Saat tam 14.00'da tüm dünya kadınları kadına şiddete, çocuğa şiddete yani şiddet gören herkese karşı bugün dans ederek tepki gösteriyor. Lütfen eşlerimize, çocuklarımıza, yaşlılara şiddet uygulamayalım. Bizde bu etkinlikle bir mesaj vermek istedik. Manisa Belediyesi olarak kent konseyi kadın meclis üyeleri ile birlikte hazırlıklarımızı yaptık. Görüyorum ki herkes eğlenip bizlere destek veriyor. Bu vesileyle Manisa Belediye Başkanı'mız Cengiz Ergün de karanfil dağıttırarak tüm Manisalıların Sevgililer Günü'nü kutladı. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Karanfil dağıtımının sonunda Manisa Dans Akademisi öğrencileri eşliğinde kent konseyi kadın meclis üyeleri ve Manisalı vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekip, dans ederek kadına şiddeti protesto ettiler.
(AY-YB-Y)

14.02.2013 15:21:43 TSI

Editör: Wan Haber