Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ne devam eden Manisa Belediyesi, otobüs duraklarına araç güzergahlarının Manisa haritası üzerinde belirtildiği levhalar asmaya başladı.
Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek 165 yeni aracı hizmete sunan Manisa Belediyesi, bu kapsamda gerçekleştirilen güzergah değişikliğine yönelik akıllı durak sisteminin de ilk adımını attı. Kaç numaralı aracın hangi mahallede, hangi sokaktan geçtiğini Manisa haritası üzerinde gösteren levhalar duraklara asılmaya başlandı. Pilot uygulamayı Ulupark önünde bulunan duraklarda gerçekleştirdiklerini belirten Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, uygulamaya yönelik şunları söyledi, "Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek Manisa'nın toplu ulaşım sorunlarına kökten çözüm getiren Manisa Belediyesi, projenin devamı niteliğindeki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda birçok ilde örneği bulunan akıllı durakların ilk adımı atıldı. Kaç numaralı toplu ulaşım aracının hangi güzergahları kullandığına yönelik haritalar hazırladık. Vatandaşlarımızın gideceği sokak ve mahallelerin Manisa haritası üzerinde gösterildiği levhaları ilk olarak Ulupark önünde bulunan duraklara astık. Bu levhalar ilk etapta yolcu yoğunluğunun bulunduğu duraklara asılacak olup zaman içerisinde tüm duraklarda bu uygulamayı gerçekleştireceğiz"
AKILLI DURAKLAR GELİYOR
Toplu ulaşımda dönüşümle beraber kentin en büyük sorunlarından birinin çözüldüğünü belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisalılar'ın modern otobüslere kavuşturularak kent kartla tanıştığını ve daha çağdaş bir hizmet aldıklarını hatırlattı. Amaçlarının vatandaşların kullanacakları araçlar konusunda yaşadıkları zorluğu ortadan kaldırmak olduğunu belirten Deniz, bundan sonraki aşamanın da 'akıllı durak' olarak bilinen araç seyirlerini elektronik olarak gösteren haritalar olacağını söyledi. Akıllı duraklara yönelik bilgi veren Deniz, "Birçok ilde uygulanan duraklardaki elektronik araç seyiri sistemine yönelik çalışma yürütmekteyiz. Bu sistemde kaç numaralı aracın kaç dakika sonra durakta olacağını belirten levhalar asılacak. Böylece vatandaşımız gitmek istediği yeri haritada görmesinin yanı sıra kaç dakika bekleyeceğine yönelik fikir sahibi olacak. Toplu Ulaşım Projesi ile kentimizdeki ulaşımda modernliği yakalayan Manisa Belediyesi, bu kapsamdaki yeniliklerine devam edecektir." dedi.
(ÖND-Y)

10.01.2013 16:37:45 TSI

Editör: Wan Haber