Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve pilot il olarak Manisa'da uygulamaya girecek olan "Mental Aritmetik" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Manisa Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve eğitimciler katıldı. Proje tanıtım toplantısının başında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Mental aritmetik yeni ve popüler bir eğitimdir. Hafızadan hesap yapılan bir sistemdir. 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunun 2. döneminde Manisa'daki okullarda uygulamaya geçmiştir. Mental aritmetiğin öğrenciler üzerindeki etkileri görüldükten sonra tüm Türkiye'de uygulanacağını temenni ediyorum." dedi.
Manisa'daki 6 okulda mental aritmetik ve 9 lisede hafıza tekniklerle uygulanılan projeden bahseden Altınsoy, "Bu projenin Manisa'da olması çok önemli bir gelişme. Sayın Milletvekilimiz Selçuk Özdağ'ın Milli Eğitim Bakanı'mızla yaptığı görüşmeler sonucu Manisa'mıza bu proje gelmiştir. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Türkiye'nin mental aritmetikte epey geri kalan bir ülke olduğunu vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Dinimizde de yer aldığı gibi biz geçmişte bilime çok önem verdik. Ayrıca ülkemizde matematik pek sevilmiyor; bunu yakinen biliyorum. Ancak Türkiye'de her koşulda bir değişim var. Türkiye'deki beyin göçü, beyin gücüne dönüştü. Ülkemizde artan üniversite sayısı ile artık herkes üniversite okumaya başladı. İnşallah daha başarılı toplumlar yetiştireceğiz." diye konuştu. Manisa'da eğitime çok önem verilmekte olduğunu kaydeden Özdağ, "Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığım görüşmeler sonrası uygulamaya geçilen projenin Manisa'da eğitimin kalitesini yükselteceğini umuyorum. Manisa'daki eğitim seviyesini Türkiye'de ilk 10'a sokmak için çabalayacağız." dedi.
Manisa'daki bazı okullarda ücretsiz olarak verilmeye başlanan mental aritmetik eğitimi, 4 ay sonra bir sonuca ulaşacak. Sonuçlar doğrultusunda başarılı olunduğu takdirde mental aritmetik eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına gireceği belirtildi.
(YB-ÖND-Y)

18.02.2013 19:03:47 TSI

Editör: Wan Haber