Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen Koruyucu Aile Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Koruyucu aile modeli hakkında kadın sivil toplum örgütlerinin bilgilendirilmesi amacıyla Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, kadın sivil toplum örgütlerinin yanı sıra daire müdürleri ile eşleri katıldı. Toplantıda 125 çocuğa sıcak aile ortamı sağlanması için yapılan çalışmalar hakkında sivil toplum örgütlerine bilgiler verildi. Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan, bağlı oldukları bakanlık tarafından Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldığını ve amacın koruyucu aile modelini yaygınlaştırarak, devlet koruması altında olan çocuklara sıcak aile ortama sağlamak olduğunu söyledi. Manisa'da kendilerine bağlı kurumda devlet koruması altında olan 125 çocuğun bulunduğunu söyleyen Konan, "Gelin bu çocuklarımıza sıcak bir yuva kazandıralım. Çünkü bu çocuklarımız bunu hakkediyor" dedi.
Konan'ın ardından konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise koruyu aile modelinin gönüllük esasına dayandığını dile getirerek, devlet koruması altında olan bir çocuğun sıcak bir aile ortamında yetişmesiyle birlikte suçtan uzak duracağını dile getirdi. Yetiştirme yurdunda, Sevgi Evleri ile Çocukevleri'nde kalan bir çocuğa sıcak aile ortamının verilmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Vali Daşöz, şöyle konuştu: "Devlet bu çocuklarımızın her imkanını sağlayabilir. Ancak bin anne ve baba şefkati veremez. Bunun için bu çocuklarımızın sıcak aile ortamına ihtiyacı var. Şuanda devlet koruması altında olan 22 çocuğumuza 20 ailemiz koruyucu ailelik yapıyor. Hedef 125 çocuğumuza koruyucu aile bulmak. Bunun için her türlü çalışmanın içerisinde olacağız."
Vali Daşöz ayrıca, koruyucu ailelik görevini üstlenen ailelere devletin her ay bir ücret ödendiğinin de altını çizerek, "Devlet çocuğu koruyucu ailenin yanına verildiği diye onu yine yalnız bırakmıyor. Yine devletin koruması altında oluyor. Ayrıca çocuğun yaş ile öğrenim durumuna göre aylık 300 TL ile 700 TL arasında değişen ücret ödüyor. Yani aile sadece çocuğa kendi sıcaklığını vermesi kalıyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli psikologlar Bengisu Uzel ve Ayşegül Şevenk ile Sosyal Hizmetler uzmanı Emine Sağlam, koruyu aile konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Vali Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz'ün önderliğinde Manisa'da yürütülecek koruyucu aile seferberliği kapsamında, tüm kadın sivil toplum örgütleri bilgilendirilecek. Ayrıca ilçelerde de bilgilendirme toplantılarının düzenleneceği, kadın sivil toplum örgütlerinin koruyucu aile modelinin yaygınlaştırılması hususunda çeşitli çalışmalar yapacağı belirtildi.
(AY-ERG-Y)

17.01.2013 16:20:31 TSI

Editör: Wan Haber