Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nde görev yapan bir doktorun hasta yakınları tarafından saldırıya uğraması, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Olay, 26 Ocak günü saat 00.45'te meydana geldi. Nöbet esnasında bir hasta yakını Dr. Cemil Adbulat'la tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından hasta yakını Dr. Adbulat'a yumruk attı. Güvenlik görevlileri saldırana müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırırken, yaşanan olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Olayla ilgili açıklama yapan Dr. Cemil Adbulat, "Saldırıya uğrayan hiçbir zaman sağlık çalışanları değil, Türk toplumunun sağlık hizmeti alma hakkı saldırıya uğruyor. Hastalıkların tedavi edilme hakkı sekteye uğramıştır. Burada üzerinde durulması gereken konunun bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü en azından o saldırı sonucunda 30 kişinin sağlık hizmeti alma hakkı elinden alındı. Bu olayın yarattığı stres ve gerginlik bütün sağlık çalışanlarını etkiliyor. Bizler sağlıklı ortamlarda, sağlıklı ruh halinde çalışamadığımız sürece vereceğimiz her yanlış karar, her eksik karar bir insanın hayatına mal olabilecek sonuçlar doğuracaktır. Bunun sorumluluğu saldırıyı gerçekleştiren ve duyarsız kalan toplumun üzerinde olacaktır" diye konuştu.
Davacı olmamayı çok düşündüğünü söyleyen Dr. Adbulat, "Ben davacı olmazsam aynı hatayı işlemiş olacağım. Bu tür insanların önlenmesi için bir mekanizmanın işlemesi gerekiyor. Ben bu mekanizmaya davacı olarak katkıda bulunmam gerekiyor. Ben davacı olmazsam, bu tür insanlar ceza almazsa, topluma bu konuda örnek verilmezse cesaretlenenlerin sayısı artacaktır. Ayrıca bana ve meslektaşlarıma ihanet olacaktır" dedi.
(AY-ÖND-CC-Y)

31.01.2013 17:26:59 TSI

Editör: Wan Haber