Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Özel ODTÜ-Ülkem Koleji idarecileri ve öğretmenleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, gazetecilerin gününü kutladılar.
İlk ziyareti Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz gerçekleştirdi. Vali Daşöz, basının halkın gözü, kulağı olduğunu söyledi. Gazetecilerin çalışma şartlarının zorluklarından söz eden Vali Daşöz, "Gazetecilik mesleği hakikate zor bir meslektir. Kentteki sorunların bizlere iletilmesinde aracıdırlar. Yapılan her çalışmanın veya duyurulması gereken her çalışmanın duyurulması noktasında basın mensupları önemli rol almaktadırlar. O yüzden gazetecileri önemsiyoruz." dedi. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Ertuğrul Aytaç da ziyaretten dolayı Vali Daşöz'e teşekkür etti.
Vali Daşöz'ün ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Başkan Ergün Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Başkan Ergün'ün ziyaretine Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz da katıldı. Başkan Ergün, "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını tebrik ediyorum. Ayrıca geçtiğimiz yapılan seçimde yeniden başkanlığa seçilen Ertuğrul Aytaç ve yönetimini de kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum." dedi. Basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıları sürekli dile getirdiklerinin de altını çizen Başkan Ergün, "Gazeteci arkadaşlarımızın kanun nezdinde ki sıkıntılarını biliyoruz. Sorunların giderilmesi noktasında milletvekillerimize iletmemize rağmen bu konuda bugüne kadar bir adım atılmadı. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte basın mensubu arkadaşlarımızın haklarının geri verilmesi noktasında gerekli adımlar atılır. Bunun dile getirilmesi noktasında bizlerde her zaman konunun destekçisiyiz" diye konuştu.
"SÖZLERİM YANLIŞ ALGILANDI"
Meclis toplantısında dile getirdiği sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Başkan Ergün, "Tabiî ki arkadaşlarımızın hepsinin aynı noktadan bakmasını bekleyemeyiz. Herkes nerden bakmak istiyorsa oradan bakar. Ama meclisin ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ile yaptığım telefon görüşmesinde böyle bir düşünceye sahip olmadığımı ifade ettim. Ben o sözleri sadece kişisel menfaatleri çerçevesinde sürekli şahsımı hedef alarak açıklamalar yapan bir veya iki demeyeceğim kişilere söyledim. Bu kişinin ismini de vermek istemiyorum" dedi.
"BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR"
Manisa'da görev yapan basın mensuplarının halkın aydınlatılması noktasında gece gündüz demeden çalıştığını dile getiren Başkan Ergün, "Basın demokrasinin teminatıdır. Bunu her zaman ifade ediyorum. Demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Yerel basında ve ulusal basında çalışan arkadaşlarımıza verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bir sıkıntı da söylemeden geçmek istemiyorum. Ulusal medyada yazdığı yazılardan dolayı yargılanan ve yargılamaların uzun sürmesi nedeniyle cezaevlerinde yatan arkadaşlarımız var. Hukukun en kısa sürede neticelenerek, adaletin yerini bulmasını temenni ediyorum. Mağduriyetlerin biran önce önüne geçilmesi düşüncesindeyim" dedi.
"MANİSA MEDYASI BİRLİK VE BERABERLİĞİ İLE ÖRNEKTİR"
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Manisa Medyası'nın birlik ve beraberliği ile her zaman örnek bir görüntü çizdiğini ifade eden Aytaç, "Tabi gazeteci arkadaşlarımızın bazı sıkıntıları vardır. Çıkarılan yasalarla birlikte arkadaşlarımızın hakları ellerinden alınmıştır. Bu yıl içerisinde hazırlanan kanun tasarısı ile gazeteci arkadaşlarımızın haklarının geri iade edilmesi gündeme geliyor. Buda bizleri sevindirmektedir" dedi.
"ELİNE KALEM ALAN KÖŞE YAZARLIĞI YAPIYOR"
Manisa medyasının canla başla mücadele ettiğini ve başarılı çalışmalar imza attığının altını çizen Aytaç, "Ben öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Mecliste söylediğiniz sözlerin ardından bizlerle görüşerek, sözlerinizin yanlış anlaşıldığını ifade ettiniz. Ben o günde söyledim her meslek içerisinde çürük elmalar çıkıyor. Bunları içimizden temizlememiz gerekiyor. En kısa zamanda gazete patronlarıyla bir toplantı yapmak istiyoruz. Eline kalem alan herkes köşe yazarı oluyor. Bunun önüne geçeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle hep birlikte pasta kesildi.
Başkan Ergün'ün ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Özel ODTÜ Ülkem Koleji Eğitim Koordinatörü Yaşar Coşkun, okul idarecileri ve öğretmenlerini ağırladı. Yaşar Coşkun ziyarette, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, Başkan Aytaç'a çiçek takdim etti.
(YB-ÖND-Y)

10.01.2013 19:14:45 TSI

Editör: Wan Haber