Vali Halil İbrahim Daşöz, Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında başlatılan "Bir Dilek de Sen Tut" projesinde dilekleri gerçekleştirilen yetim ve yardıma muhtaç 108 öğrencinin mutluluğuna ortak oldu.
Kırkağaç Yasemin Düğün Salonu'nda düzenlenen törende konuşma yapan Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, "251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında ilçemizde gerçekleştirdiğimiz 'Bir Dilek de Sen Tut' projesindeki amacımız öğrencilerimizi sevgi, saygı, hoşgörü ile geleceklerini daha güzel bir hale getirebilmektir. Öğrencilerimizin okumayı seven, çevreci, barışçıl, düşünen, düşündüğünü uygulayabilen, soruşturan, eleştirebilen, aydınlık Türkiye'nin geleceği için yetiştirebilmek en büyük isteğimizdir. Bu kapsamda 251 Bin Dev Öğrenci İlçe Projesi Kurulu olaraktan ilçemizde öksüz ve yetim öğrencilerimize yönelik bir proje yapmayı planladık. Projemizin ismini de 'Bir Dilek de Sen Tut' koyduk. Okullarımızdaki öksüz ve yetim öğrencilerimizin belirlenerek dileklerini yerine getirmek için bu projeyi başlattık. Bu kapsamda İlçe merkezinde belde ve köylerde 108 öksüz ve yetim öğrenci belirledik. Bu öğrencilerimize kaymakamlık olarak birer mektup yazarak 'Anne ve Babanız hayatta olsaydı onlardan ne istersiniz?' sorusunu yönelterek cevaplamalarını istedik. Cevabi mektuplar bu hafta itibariyle elimize ulaştı. Mektupları bir komisyon huzurunda açarak çocuklarımızın taleplerini gördük. Bu projeyi yapmaktaki amacımız öksüz ve yetim çocuklarımızı sevindirmek, onların üzüntülerini bir ölçüde azaltabilmek, onlara sahip çıktığımızı göstermektir. Çocuklarımızın bilgisayar, bisiklet, nakdi yardım, akülü araba, çocuk odası, cep telefonu ve giyim eşyası gibi talepleri oldu. Bizler de bu dilekleri Kırkağaç Kaymakamlığı, hayırseverlerimiz, esnaflarımız, işadamlarımız ve belediyelerimizin katkılarıyla yerine getirdik" dedi.
Bugün gurur verici bir günü yaşadıklarını anlatan Vali Halil İbrahim Daşöz ise "Kırkağaçlılar güzel projelere imza atıyor. Demek ki Kırkağaç'ta yürek var, Kırkağaç'ta sevda var. 'Bir Dilekte Sen Tut' dediniz 108 kişinin gönlünü fethettiniz, onların hayatında fark ve farkındalık yarattınız. Bu proje gerçekten örnek bir proje. Bu projeyi diğer kaymakamlara da önereceğim. Bu projeyi merkezde de uygulayabiliriz. Sonunda sevgiyi çoğaltan, empatiyi ortaya koyan, birliği, beraberliği, kardeşliği geliştiren bir proje. Demek ki istenilince, yürek ortaya konulunca başarılıyor. Dev öğrenci projesiyle de çok örtüşen bir projedir. Gerçekten bu tür projelerin çoğalmasını arzu ediyorum. Gelecek için dilekler tutabiliriz ama adımlar da atmamız gerekiyor. Bu projede dilek tutulmuş ve harekete geçilmiş. 'Bir Dilek de Sen Tut' projesini örnek bir proje olarak değerlendiriyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyorum." diye konuştu.
Konuşmalardan sonra öğrencilerin istediği bilgisayar, cep telefonu, bisiklet, çocuk odası, akülü araba, beyaz eşya ve giyim eşyası olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.
KIRKAĞAÇ KÜTÜPHANEYE İSTİYOR
Törende Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ve öğrencilerin ilçede kütüphane ihtiyacı olduğunu belirtmeleri üzerine, Vali Daşöz ve beraberindekiler Tevfikiye Mahallesi'nde kütüphane olması düşünülen tarihi binada inceleme yaptı.
(ÖND-Y)

21.01.2013 17:28:19 TSI

Editör: Wan Haber