Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yeni doğan buzağılara küpeleme işlemi yapılması amacıyla "Alo Buzağı" uygulaması başlatıldı.
Hayvan ırkının kayıt altına alınması için yapılan küpeleme işlemi Manisa Tarım İl Müdürlüğü ile yapılan anlaşmayla Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne devredildi. Birlik tarafından 2 yıldır yapılan çalışmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, 2013 yılında küpeleme işinin tekrar kendilerine devredildiğini hatırlatarak, "İlgili madde uyarınca doğduktan 20 gün sonra buzağının küpesinin takılması gerekiyor. Biz de bu bağlamda daha iyi hizmet verebilmek için 'Alo Buzağı' hattı kurduk. Üretici doğum gerçekleşince hemen bizi arayacak. Bu bildirimi alan personel hemen küpeleme işini yapacak. Daha sonra tekrar bu üreticiye dönüş yapılarak küpeleme işinin olup olmadığı teyit edilecek." dedi.
Bu projenin daha yaygın hale gelmesi için bütün köylerde afiş çalışmaları yapılacağını sözlerine ekleyen Kırlıoğlu, "Hayvancılık yapılan çiftliklere 10 bin adet broşürler basılıp dağıtılacak. Üreticilerimiz 2370045 no'lu numarayı arayarak 'Alo Buzağı' hattına doğumu bildirecekler. 3 hat var ve aynı anda 3 kişiyle görüşme yapılabilecek. 24 saat hat kullanılabilecek." diye konuştu. 'Alo Buzağı' hattıyla yaklaşık 30 bin üreticiye hizmet verileceği belirtilirken, Manisa'da 220 bin büyükbaş hayvanın olduğu tahmin ediliyor.
(AY-ÖND-Y)

15.01.2013 13:35:37 TSI

Editör: Wan Haber