2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve UNICEF'in desteğiyle "Ailem Eğitimde, Geleceğim Güvende" sloganıyla hayata geçirilen "Aile Eğitimi Kampanyası", Manisa'da da devam ediyor.
Manisa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda geçtiğimiz ekim ayında başlayan "Aile Eğitimi" kursu sürüyor. 14 hafta boyunca devam edecek olan eğitimlere her yaştan kursiyer katılıyor. Manisa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nihat Kara, kurs kapsamında 9 ilköğretim okulunda öğrencilere seminer verdiklerini ifade ederek, "Halk Eğitim Merkezi'nde, Öğretmen Evi'nde ve Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu'nda bu kursları veriyoruz. Manisalıları bu kurslara bekliyoruz" dedi.
Aile Eğitimi Kursu öğretmeni Gülcan Özker, kurslara 35 kişinin katıldığını ifade ederek, "Aile eğitimi, mutlu bir aile olmanın anahtarını insanlara sunuyor. Kursta ailelere, çocuklarına olumlu davranış ve alışkanlıklar kazandırma yollarını öğretmek, ailelere çocuk bakımı, sağlığı ve beslenmesi konusunda yardımcı olmak, aileleri başta çocuk hakları olmak üzere temel haklar ve özgürlükler konusunda bilinçlendirmek, engelli ve engelli ailelerini anlamak ve onlara karşı toplumsal sorumluluklarını öğretme gibi eğitimler veriliyor" diye konuştu.
Özker, "Bir ailenin bütünlük içerisinde kendisini koruyabilmesi, sosyal doku içinde var olabilmesi, o toplumun sağlıklı gelişebilmesi için olmazsa olmaz bir koşuldur. Ailenin bütünlüğüne yapılan yatırım, o ailenin dağılması durumunda oluşabilecek tüm hasarları önceden öngörme ve giderme kapasitesine sahiptir" dedi.
(YB-ERG-Y)

10.01.2013 07:51:05 TSI

Editör: Wan Haber