Türk Kızılayı Manisa Şubesi, Toplum Destekli Polislik Şube Amirliği ile birlikte "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında vatandaşları yaşanabilecek afet ve güvenli davranış hareketleri konusunda bilgilendiriyor.
Dinçer Mahallesi İkizler Kahvesi'nde gerçekleştiren toplantıya Kızılay Manisa Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Nihan Kurşun Erdoğan, Toplum Destekli Polislik Şube Amirliği'nden polis memuru Murat Kişin ve Levent Koka konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda aile afet planı, yangın, güvenli davranış hareketleri ve ilkeleri hakkında bilgiler verildi. Depreme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Kızılay Manisa Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Nihan Kurşun Erdoğan, "Deprem her an olabilir. Önemli olan bizim ona hazır olmamızdır. Depremde en büyük tehlike insanların eşyaların altında kalmasıyla meydana geliyor. Evdeki eşyaların sağlam olmasına dikkat etmeliyiz. Deprem eğer gece meydana gelirse çakmak, ateş yakmamalıyız. Devamlı yanımızda bir el feneri bulundurmalıyız. İnsanlar mecbur kalmadıkça bazı şeyleri yapmazlar. Yangın söndürme tüpü gibi hayat kurtaran eşyalar, ne yazık ki bir sıkıntı meydana geldiği zaman alınıyor. Yangın söndürme tüpü devamlı hazır bulunmalı." dedi. Depremde hayatını kaybedenlerin çoğunun merdiven altında bulunduğunu söyleyen Nihan Kurşun Erdoğan, "Deprem anında hemen kendimiz merdivenlere atıyoruz. Ama merdivenin boşlukta olduğunu unutuyoruz. Merdivenler kadar, kirişlerde çok tehlikedir. Eskiden kimse deprem sigortası yaptırmazdı. Marmara depreminden sonra insanlar yaptırmaya başladı. Artık kiralık evler bile sigortalanıyor. Eğer Japonlar gibi önlem almayı öğrenirsek, onlar gibi depremle yaşamayı öğreniriz." diye konuştu.
Toplum Destekli Polislik Şube Amirliği'nden Murat Kişin, vatandaşları kötü niyetli insanlara karşı uyararak, "Sizi telefon ili arayarak, kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp arka fonundan telsiz sesi veya başka bir ses vererek, 'cep telefonunuz, banka veya kredi kartı bilgileriniz terör örgütü tarafından kullanılmakta, biz şahısları takip ediyoruz. Bunların yakalanabilmeleri için size bildireceğimiz telefon numaralarına veya banka hesap numaralarına para veya kontör yollamanız gerekmektedir' gibi sözlerle sizi dolandırmaya çalışan şahıslara itibar etmeyiniz. Emniyetle ilgili bütün işlemlerinizi 155 Polis İmdat veya en yakın polis birimine başvurarak yapınız. Unutmayınız ki polis, asker, savcı, hiçbir kamu görevlisi sizden yaptığı hizmet karşılığında kontör veya para istemez. Dolandırıcıların oyununa gelmeyin." dedi.
(YB-ÖND-Y)

26.01.2013 18:19:39 TSI

Editör: Wan Haber