Manisa Belediyesi'nin katkılarıyla kent konseyinin organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan "Yöresel Kültürler Buluşması Festivali'nin" duyurusu düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.
Gençlik Merkezi Kent Konseyi Ofisi'nde Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç başkanlığında bir araya gelen dernek başkanları festival programına ilişkin açıklamada bulundu. Manisa Belediyesi, kent konseyi ve Manisa'daki 17 derneğin işbirliğiyle düzenlenen festivalin 14 Aralık Cuma günü başlayacağını belirten Manisa Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç etkinliklere yönelik bilgi verdi. Genç, festivali Türkiye'nin en çok göç alan kentlerinin başında gelen Manisa'da Anadolu kültürünün yaşatılması için düzenlediklerini belirterek, "Göç alan bir şehirde illerin kültürlerini bir festivalle birleştirmek ve onların kültürlerini yaşatmanın öneminin farkında olarak tüm dernekleri bir araya getirdik. Bu festival ile Anadolu'nun değişik bölgelerinden göç ederek Manisa'ya gelen ve Manisa'da ikamet eden vatandaşlarımız, temsil ettikleri dernekler vasıtasıyla yaşattıkları yerel kültürlerini ve folklorlarını Manisalılarla buluşturma imkanı bulacak. Katılımcı 17 derneğimizin kendi yörelerine özgü; el emeği yiyecek, içecek ve giyeceklerini festivalde sergileyip konser ve halkoyunları gösterileriyle illerini, yörelerini tanıtıp sımsıcak duygular ile bu buluşmaya katkıda bulunacaklarına inanıyoruz. Bu gibi kültürel etkinliklerinin en önemli işlevlerinden birinin de göçle gelen hemşehrilerin Manisa'ya uyum sürecini hızlandırmak, kolaylaştırmak ve bu konuda rehberlik etmek olduğunu düşünüyoruz. Elbette festival Manisalılık bilinci altında projeler üreterek kentlilik bilincinin gelişmesi için bireyler arasındaki sosyal etkileşimleri güçlendirecek ve toplumsal bütünleşmeyi sağlayacaktır" dedi.
FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK
Festivalin Manisa Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde yapılacağını ifade eden Mustafa Genç, etkinliklerin bir hafta boyunca Manisa Belediyesi Fuar Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi. Festivalin 14 Aralık 2012 günü Manisa Valiliği önünden yürüyüşle başlayacağını belirten Genç, şöyle konuştu: "Kortej yürüyüşü, katılımcıların kendilerine özgü kıyafetleriyle, müzik eşliğinde Manolya Meydanı yanından devlet hastanesi kavşağı güzergâhı ile fuar alanında son bulacak. Açılıştan sonra TRT Sanatçısı Derya Tunç sahne alacak. Hafta boyunca her gün saat 10.00'de stantlar açılacak ve saat 18.00-23.00 saatleri arasında ise yine her gece hemşehri dernekleri yöresel folklorlarını ve Türk Halk Müziği eşliğinde Manisa halkına kendi yörelerini tanıtacaklar. Yoğun mesai harcayarak kentimizde güzel bir festival programı hazırladığımıza inanıyoruz. Bu anlamda tüm Manisa halkını 'Manisadayız-Manisalıyız' sloganımızla etkinliklere davet ediyoruz"
(ÖND-Y)

10.12.2012 14:59:56 TSI

Editör: Wan Haber