Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında 'Çanakkale Kahramanlarına Mektup' adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Valilik Brifing salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karataş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Vekili Nurettin Aytekin, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı katıldı.
Manisa ilinde lise öğrencileri arasında yapılacak olan Çanakkale Kahramanlarına Mektup yarışmasında kazanan öğrencilere, Çanakkale gezisi düzenlenecek ve fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecek. Kazanan eserler ve öğrenciler tarafından çekilen fotoğrafları kapsayan bir kitap hazırlanacak. Çanakkale Kahramanlarına mektup projesi hakkında bilgi veren Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bu proje ilimizdeki tüm lise öğrencileri arasında yapılacak bir mektup yarışmasıdır. Mektup Çanakkale Kahramanlarına yazılacak ve ilçelerde oluşturulacak komisyonlar sayesinde değerlendirilecektir. Toplam 280 tane eser seçilecek. Küçük ilçelerden 10'ar, biraz daha büyük ilçelerden 15 ve 20 eser seçilecektir. Sonuç olarak bu 280 eserin tamamı Çanakkale Gezisine katılacak. Öğrencilerin yanında öğretmenleri ile beraber toplam 300 kişilik bir grupla beraber Çanakkale gezilecek. İki grup halinde gidilecek. İş bununla bitmiyor tabi. İki tane farklı sonucu var bu projenin. Bir tanesi Çanakkale de çekilecek fotoğraflardan 100 tanesi ve oradaki izlenim yazılarından 20 tanesi seçilerek, bu fotoğrafların ve yazıların bir kitap haline getirilerek ilgili okullara dağıtılmasıdır. Ayrıca 280 öğrencinin ilk % 30'luk kısmı birer fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecektir. Ve bu fotoğraf makineleri Çanakkale'ye gitmeden önce verilecek ve orada çekilecek 100 fotoğraf içinden en iyileri il komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Ve seçilen resimler kitapta yer alacaktır. Yapacak olduğumuz masrafların üçte birini sponsorlarımız karşılayacak. Sponsorlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
29 Ocak 2013 ve 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında uygulanacak projede, öğrencilerin Çanakkale Savaşı konusunda tarih bilincini arttırmak, birlik, beraberlik ve vatan sevgisini yansıtmak ve okuma ve yazma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.
(YB-AH-Y)

29.01.2013 13:59:32 TSI

Editör: Wan Haber