Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), oda üyelerine "Yeni Teşvik Sistemi ve Uygulamaları" konusunda yeni yılın ilk seminerini verdi.
MTSO toplantı salonunda düzenlenen "Yeni Teşvik sistemi ve Uygulamaları" konulu semineri Prof. Dr. Süreyya Sakınç ve Dr. Hasan Banguoğlu sundu. Genel teşvik uygulamaları, bölgesel teşvik uygulamaları, büyük ölçekli yatırımlar ve strateji yatırımları konuları ele alındığı seminerin açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, 2009 yılından bu yana bölgesel teşvik sistemine geçildiğini hatırlatarak, "Artık her bölgede farklı sektörler farklı oranlarda destek alıyor. İlimizin de avantajlı bir konumda olduğunu düşünüyoruz. 2001 yılı dahil, 2009 yılına kadar, 8 sene içerisinde Manisa il genelimizde toplamda 3.3 milyar TL'lik yatırım teşvike bağlanmış, sistemin değiştiği 2009 yılından sonra 3 yıl içerisinde ise bu rakam 4.7 milyar TL seviyesine çıkıyor. Baktığımız zaman 2001 yılından bu yana teşvik kapsamında 8.1 milyar TL'lik yatırım 47 binden fazla çalışanın istihdam edildiğini görüyoruz. İşte Manisa'da teşvik sistemini anlatan tablo bence budur. Biz bu nedenle yaklaşık 4-5 ayda bir yatırım teşvikleri konusunda eğitim düzenliyoruz. Başka şehirlere başka ülkelere gittiğimizde, misafirlerimiz geldiğinde hep bunu anlatıyoruz. Bu konuda bilgiyi hep sıcak tutmaya, yatırım yapmak isteyen değerli sanayicimize yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Çünkü, ekonomik refahın yatırımdan, üretimden ve ihracattan geçtiği hepimizin malumu. İşte üretimini durduran ekonomiler ortada." diye konuştu.
Coşkun'un konuşmasının ardından Prof. Dr. Süreyya Sakınç ve Dr. Hasan Banguoğlu MTSO üyelerine yeni teşvik sistemi ve uygulamaları konusunda detaylı bilgiler verdi.
(AY-ÖND-Y)

03.01.2013 17:46:50 TSI

Editör: Wan Haber